«Ну і дітки» привезли до Полтави 5 нагород з театрального фестивалю у Дніпропетровську

Полтавський вимір
Ольга Правденко11 грудня 2014 о 08:592342 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Ну і дітки» привезли до Полтави 5 нагород з театрального фестивалю у Дніпропетровську
Дитячо-юнацька театральна студія «Ну і дітки» повернулася з фестивалю молодіжних театрів «Театральна сесія», ставши переможцями у п’яти номінаціях.

 Ну і дітки привезли до Полтави 5 нагород з театрального фестивалю у ДніпропетровськуУчасники фестивалю

Надзвичайно важливою віхою життя кожного творчого колективу є визнання як глядачами, так і професіоналами цієї сфери. Для цього, невгамовні театрали зазвичай їздять на фестивалі, презентують свою творчість на різного роду форумах, спілкуються з іншими колективами, як то кажуть, напрацьовують собі авторитет. Так і дитячо-юнацька театральна студія «Ну і дітки» (керівник – Лада Лабзова) Полтавського ОЦЕВУМу ( директор – Надія Чернобель), не збираючись сидіти на одному місці, здобувши прихильність полтавського глядача, помандрувала «показати себе» на фестивалі молодіжних театрів «Театральна сесія» у місті Дніпропетровську.

Читайте також про виступ людей з особливими потребами на сцені Полтавського обласного театру.

В один із фестивальних днів, полтавці показали шанувальникам театрального мистецтва одну з останніх прем’єр – осучаснену версію старовинного водевілю «Біда від ніжного серця». Зустріч з дніпропетровцями була дуже теплою і щирою. Не дарма, у такому мистецькому діалозі, учасники студії відчули себе комфортно, з радістю дарували своє мистецтво. Результат не забарився – полтавці стали переможцями у п’яти номінаціях: «Краща сценографія», «Краще костюмоване рішення», «Краща жіноча роль другого плану» (Анна Зелененко за роль Марії Петрівни), «Король епізоду» (Олександр Таран за роль француза-перукаря) і «Королева епізоду» (Катерина Олос за роль служниці).

- Фестиваль вразив неймовірною зацікавленістю до нього молоді, - розповіла Лада Лабзова, керівник дитячо-юнацької студії «Ну і дітки». – Кожного дня, одна за одною демонструвалися по 3-4 вистави, що проходили з аншлагами. Глядачі доброзичливо приймали і вистави КВНівського стилю з відверто вульгарним гумором, і філософський сюрреалізм, і психологічні моно-одкровення, і комедії різних мастей.

Серед розмаїття різножанрових постановок журі фестивалю виділило полтавську виставу. Тому, учасники полтавської студії привезли до рідного міста 5 оригінальних красенів призів – слонів з напівдорогоцінного каміння онікса. Така собі «роздача слонів» за Ільфом і Петровим вийшла. На цьому нагороди полтавців не закінчилися, адже спеціальні дипломи «За акторську роботу» отримали Олександр Найдьон (роль Золотінкова), Владислава Куценко (роль Бояркіної) і Валерія Пономаренко (роль Кубиркіної).

Цей фестиваль вже 15 років проходить у Дніпропетровську. Цього року під одним дахом у Палаці студентів ДНУ зібралося 9 колективів з Києва, Дніпропетровська, Новомосковська, Краматорська, Сум і Полтави.

- Протягом трьох днів глядачі мали змогу переглянути 11 вистав вже вподобаних театрів – дніпропетровський «Маски», київський «Чорний квадрат» (учасник різноманітних телевізійних проектів «Студії Квартал-95») і колективів-дебютантів, серед яких були і ми, – поділилася враженнями від фестивалю Лада Юріївна. – Надзвичайно цікавим було пластично-ігрове вирішення у київського театру «Студія 5.1» у міфологічному фарсі «Ікар», режисера Валерії Демченко. Вразив акторський ансамбль народного молодіжного театру «Мурашник» із Новомосковська у виставі «Фараони», режисер Олеся Калітієвська. Фестиваль – це територія, де я можу навчитися чомусь новому. Таким відкриттям для мене стала вистава «ЧУ» київського театру «ГоДо». Вразила режисура Сергія Ененберга, гра молодих акторів: з одного боку – глибоко психологічна, з іншого – гостро іронічна.

Врахували організатори фестивалю і моральний аспект проведення даного заходу. Під час показу кожної вистави відбувався збір коштів на лікування пораненого в районі Донецького Аеропорту Сергія Книша. По закінченню фестивалю скринька з благодійними внесками була передана до хірургічного відділення військового шпиталю. Таким чином, учасники фестивалю, серед яких і колектив з Полтави, відчули причетність до важливої справи, підтримали захисника нашої Вітчизни. Це ще раз доводить, що мистецтво – сильна зброя у боротьбі за Україну, за її незалежність, за її єдність.

Ніна Нєстєрова


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter