Готуємо каву по-турецькому: прості секрети

Проекти "Кола"
Ольга Матвієнко6 червня 2014 о 17:033589 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Готуємо каву по-турецькому: прості секрети
Відчути справжню ідилію під час приготування кави можна якраз у процесі заварювання кави по-турецькому.

Готуємо каву по-турецькому: прості секретиІнша назва способу приготування – кава по-східному. Рецептів такої кави існує багато. Але усі вони зводяться до того, що кава найтоншого помелу заварюється у джезві (турці). Найкращим матеріалом для джезв здавна вважають мідь.

На Сході джезву із кавою ставили на розпечений на вогнищі пісок. Він рівномірно прогрівав стінки турки. Проте для цього підійде і звичайна газова плита та маленька конфорка.

У турку засипають каву з розрахунку повна кавова ложка (6-10 г) на 50-70 мл води. Усе залежить від міцності кави, яку ви п’єте. Разом з кавою насипають цукор. Усе заливають водою та ставлять на вогонь. Головне не пропустити момент, коли утвориться пінка і негайно зняти джезву. Перемішувати каву в турці не можна, бо під пінкою вона настоюється, як під кришкою. Для появи характерної ненав’язливої гіркоти каву 2-3 рази повертають на вогонь.

Подавати каву по-турецьки прийнято у джезві. Спочатку по чашках розкладають пінку, а потім обережно, щоб не зруйнувати пінку, по стінці наливають каву. Для того, щоб гуща осіла, достатньо крапнути у чашку холодної води.

Дізнайтесь більше про каву разом з "Коло"

А найкраще смакуватиме кава, приготовлена на очищеній воді.

Планета Н2О - фільтри для води в Полтаві Кафе «Твоя кав’ярня»

Кав'ярня - шоколадниця «Маестро»