«Азов» пройшов мирною ходою у Полтаві (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко23 серпня 2015 о 19:083443 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Азов» пройшов мирною ходою у Полтаві (ФОТО)
Марш приурочили до Дня Державного Прапора України і в пам’ять загиблих героїв АТО.

23 серпня в День Державного Прапора України націоналістичні громадські організації об’єдналися, аби спільною ходою пройти центром Полтави. Говорять, що акцію присвятили в першу чергу пам’яті загиблих в АТО воїнів. Їхні портрети – Дмитра Коряка, Антона Грицая, Ігоря Гольченка, які воювали у складі полку «Азов» несли на чолі колони.

 Азов пройшов мирною ходою у ПолтавіМирною ходою в Полтаві вшанували загиблих. Фото Ольга Матвієнко

Марш очолили учасники цивільного корпусу «Азов». Але долучатися запрошували усі громадські об’єднання, тож можна було побачити також прапори «Українського конгресу націоналістів», «Правого сектору» і уже не існуючої організації УНА-УНСО.

– Наша мирна акція присвячена, перш за все, пам’ять полеглих хлопців, а також ми висловлюємо в цей день свою підтримку тим воїнам, які зараз воюють в АТО. Організував ходу цивільний корпус «Азов», до нас приїхали побратими із Харкова, а взагалі запрошували долучитися усі націоналістичні рухи, аби разом показати свою волю до незалежності. Беруть участь у ході батьки загиблих героїв, – розповів Олег Коваленко, керівник полтавської організації цивільного корпусу «Азов».

Представлені на ході націоналістичні рухи репрезентували також ті добровольчі утворення, які відстоюють незалежність України на Сході. Часто держава негативно ставиться до добровольців, хоча вони склали основу спротиву агресії від самого початку.

– Ми б хотіли від держави насамперед відсутності спротиву. Революція Гідності, а згодом АТО, показали, що наша нація має такий високий рівень самоорганізації, що ми можемо із більшістю проблем впоратися власними силами без залучення державної підтримки. Революцію і АТО на початку витягнули два рухи – добровольчі батальйони і волонтери, – Микола Кравченко, організаційний референт цивільного корпусу «Азов».

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter