Через Полтаву пролягла хресна дорога: встановили хрест єднання (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко27 квітня 2016 о 20:562463 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Через Полтаву пролягла хресна дорога: встановили хрест єднання (ФОТО)
Один із п’ятнадцяти хрестів дороги єднання встановили на подвір’ї Свято-Миколаївської церкви.

27 квітня на подвір’ї Свято-Миколаївської церкви, найстарішої у Полтаві, встановили хрест єднання церкви і народу. Таких хрестів усього планують встановити 15 по всій Україні, проклавши ланцюг єдності від Закарпаття до Донбасу. Встановлений у Полтаві – десятий за рахунком.

Через Полтаву пролягла хресна дорога встановили хрест єднання (ФОТО)У Полтаві встановили хрест єднання. Фото Ольги Матвієнко

– Таких хрестів усього п’ятнадцять. Перший встановлений в Івано-Франківській області, останній планують встановити у звільненому Донецьку, – розповів Олександр Дедюхін, протоієрей Свято-Миколаївського храму. – Божим помислом один із таких хрестів встановили на подвір’ї нашої церкви. Він для нас символізує насамперед єдність української церкви. Виготовляли їх греко-католики, але ставлять їх, як бачите, і біля православних храмів, аби ми всі молилися. Хрест – це символ спасіння, і безумовно ми молимося зараз за спасіння України.

Ініціювали Хресну дорогу львів’яни із громадської організації «Християнська Україна». Михайло, який разом із товаришем Андрієм встановлює хрести, розповів:

– Це вже друга Хресна дорога в Україні. Перша простяглася на 500 кілометрів у Донецькій та Луганській області на лінії бойових дій. Мета її об’єднати народ, об’єднати усі церкви. Зараз триває війна і ми сподіваємося, що біля кожного хреста люди молитимуться за наших хлопців, за завершення війни, щоб був мир в Україні.

Одразу після встановлення хрест освятили.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter