Для реєстрації громадських об’єднань створили нові можливості

Суспільство
Юлія Обелець10 липня 2016 о 08:33889 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Для реєстрації громадських об’єднань створили нові можливості
Зареєструвати ГО можна, звернувшись до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Для реєстрації громадських об’єднань створили нові можливостіДля реєстрації громадських об’єднань створили нові можливості. Фото – bug.org.ua

Відповідно до наказу Мін’юсту від 17.06.2016 року №1717/5 «Про затвердження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань», місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Місцеві центри) здійснюватимуть прийняття та видачу документів щодо державної реєстрації громадських формувань, як фронт-офіси. Таким чином полегшують доступ громадян до адміністративних послуг.

Тож відповідні головні територіальні управління юстиції виконуватимуть функції з державної реєстрації громадських об’єднань, їх відокремлених підрозділів, громадських об’єднань, що не мають статусу юридичної особи, місцевих та первинних професійних спілок, їх організацій та об’єднань, структурних утворень політичних партій, регіональних (місцевих) творчих спілок, територіальних осередків всеукраїнських творчих спілок, місцевих організацій роботодавців та їх об’єднань, з підтвердження всеукраїнського статусу громадського об’єднання.

Передбачається, що державна реєстрація може проводитись за заявою заявника шляхом звернення до фронт-офісів, тобто до центрів надання адміністративних послуг, утворених відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги», що забезпечують прийняття та видачу документів під час державної реєстрації.

Така ж процедура проходження реєстрації передбачена і шляхом звернення до Місцевих центрів.

До теми – У Полтавському районі надаватимуть безкоштовну правову допомогу: адреси

У Полтавській області діє чотири Місцеві центри– два у Полтаві, та по одному у містах Кременчук і Лубни.

Враховуючи викладене, для подання заяви щодо проведення державної реєстрації громадських формувань слід звертатись до фронт-офісів – тобто до Місцевих центрів чи до центрів надання адміністративних послуг, утворених відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги».

Подати документи можна до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розташований за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2.

За матеріалами першого полтавського МЦ з надання БВПД

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter