Полтавський лікар, котрий рятує тисячі дітей, потребує допомоги на трансплантацію й лікування

Суспільство
Ніна Король18 квітня 2016 о 18:0121768 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський лікар, котрий рятує тисячі дітей, потребує допомоги на трансплантацію й лікування
Олександр Варяниця – завідувач анестезіологічного відділення Полтавської обласної дитячої лікарні, нині лікується від важкої недуги нирок.

Олександр Варяниця з підопічною (кілька років тому під час інтерв’ю). Фото Ніни Король

Попереду його чекає трансплантація нирки.

Удень він рятує дітей з усієї області, а вночі тричі на тиждень ходить на процедуру гемодіалізу, аби його організм міг функціонувати. Реаніматолога знають і люблять багато батьків, чиїх дітей він повернув до життя, кому допоміг. Олександр Олексійович один із тих, хто рятує малечу, котра прийшла у цей світ передчасно і важить від 500 грамів. Його знають як хорошого фахівця і чудову людину, для багатьох малят він став хрещеним батьком (у відділенні нерідко відбувається обряд хрещення).

– Про діагноз амілоїдоз нирки він знає з кінця 2014 року, – каже Ірина Варяниця, донька Олександра Олексійовича, теж лікар згаданого відділення. – Лікується. Потім буде трансплантація нирки, але це черга, і для пересадки потрібні кошти. Сама операція коштує 150 тисяч гривень, а реабілітація обійдеться разів у три дорожче.

Таких коштів родина Варяниць не має, тому звертається до всіх небайдужих, хто може допомогти врятувати життя Олександра Олексійовича.

Для бажаючих підтримати Олександра Варяницю картка Приватбанку №4149497864447117, отримувач – Варяниця Ірина Олександрівна.

Лікар на роботі. Фото Ніни Король

Довідка: амілоїдоз (амілоїдна дистрофія) — порушення білкового обміну, що супроводжуються утворенням та відкладанням у тканинах специфічного глікопротеїну – амілоїду.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter