Мітингували проти перейменування Комсомольська у Горішні Плавні

Суспільство
Надія Труш24 травня 2016 о 15:381003 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мітингували проти перейменування Комсомольська у Горішні Плавні
Понад півсотні людей під стінами міськради мітингували проти перейменування Комсомольська у Горішні Плавні.

Мітингували проти перейменування Комсомольська у Горішні ПлавніМітингували проти перейменування Комсомольська у Горішні Плавні. Фото komsomolsk-rada.gov.ua

23 травня люди прийшли до Комсомольської міської ради на мітинг, аби висловити протест щодо перейменування міста. Про це йдеться на сайті Комсомольської міськради.

– Згідно з загальноприйнятими демократичними нормами змінювати назву міста мають право виключно самі жителі більшістю голосів. Мешканці Комсомольська обурені тим, що думку більшості городян не враховано – йдеться на сайті міськради.

Нагадаємо, 19 травня Комсомольськ перейменували на Горішні Плавні, поки мер у відпустці.

У вересні 2015 року на громадських слуханнях 98% жителів міста проголосували за збереження історичної назви міста. Тоді учасники громадських слухань доручили депутатам міської ради клопотати перед Верховною Радою про внесення змін до законодавства України щодо можливості проведення місцевого референдуму з питання перейменування Комсомольська. 1 березня на сьомій (позачерговій) сесії Комсомольської міської ради VIІ скликання міські депутати одноголосно ухвалили тексти звернень до Голови Верховної Ради і Президента України, де висловили прохання відтермінувати перейменування міста до кінця поточного року. У зверненнях, підготовлених органами місцевого самоврядування, наголошено на стурбованості жителів питанням перейменування Комсомольська в Горішні Плавні.

Нагадаємо, міськрада Комсомольська Полтавської області пропонувала залишити місту стару назву, зробивши її абревіатурою. Місто намагалися назвати на честь Колективу Молодих Соціально Мотивованих Людей - Справжніх Козаків. Однак у парламенті з таким перейменуванням не погодилися. Влада міста не погоджувалася, хотіла провести референдум. Також жителі міста збирали підписи за нову назву міста – Борисфен. Але, як бачимо, нову назву місту держава вирішила дати сама.

Мітинг не дав очікуваного результату. Представники органів місцевого самоврядування запросили громаду у велику залу міської ради, де прозвітували про виконання доручення територіальної громади, надане у ході громадських слухань, прокоментували юридичні аспекти, пов’язані з процедурою перейменування міста. Стару назву місцева влада не повернула.

До теми: У Полтаві перейменували 111 вулиць, два парки і два райони міста (перелік)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter