На Полтавщині побували представники української діаспори з американського міста-побратима

Суспільство
Надія Труш30 серпня 2016 о 12:01809 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині побували представники української діаспори з американського міста-побратима
У Полтавській ОДА відбулася зустріч заступника голови адміністрації Олега Пругла з американським подружжям українського походження Володимиром та Тамарою Денисенко та прес-конференція іноземних гостей.

На Полтавщині побували представники української діаспори з американського міста-побратимаНа Полтавщині побували представники української діаспори з американського міста-побратима. Фото adm-pl.gov.ua

Зустріч відбулася учора, 29 вересня. Про це йдеться на офіційному сайті Полтавської ОДА.

Під час заходів Володимир та Тамара Денисенки розповіли про програму «Відкритий світ» та свою допомогу українцям.

– Відносини міст-побратимів Полтави та Ірондеквойт почалися в 1992 році. Рочестер і Ірондеквойт, як міста, розділяє адміністративний кордон, але українські громади цих міст діють як одна і разом долучилися до співпраці з Полтавщиною, — зазначає Тамара Денисенко.

Українці в цих містах проживають більше 100 років, це найстарша громада Америки. Але громада й досі не загубила свою ідентичність — українські організації та церкви там активно функціонують.

– Програма «Відкритий світ» започаткована у 1993 році. Її метою є обмін досвідом та думками між державами. У минулих роках до Америки приїжджали представники культури, освіти, адвокації. Також ми приймали ветеранів, сподіваюсь, що скоро ця програма стане доступною і для журналістів. У Рочестері багато українських сімей. Тому у нас є можливість розселяти учасників програми до українців, це сприяє встановленню атмосфери довіри, — говорить Тамара Денисенко.

Під час прес-конференції вона розповіла про своє ставлення до Полтави та про те, що хоче, аби Україна стала іншою — доброю, працьовитою, де кожен приходить на допомогу у біді і дбає про своє рідне місто.

Минулоріч за програмою «Відкритий світ» США відвідали полтавські волонтери Олександра Сиротенко та Катерина Боняківська. Цьогоріч програма стосуватиметься роботи з ветеранами. Участь у ній візьме учасник АТО, полтавець Олександр Алієв.

Прес-конференції в ОКІА передувала зустріч із заступником голови Полтавської ОДА Олегом Пруглом. Він щиро подякував гостям із далекої Америки за те, що навіть там, за океаном, їхні серця болять за Україну. І це не порожні слова, адже українська громада Ірондеквойту та Рочестеру за ці роки чимало допомагала Полтаві.

Коштом американських українців закуповувалося сучасне обладнання та інкубатори для виходжування недоношених немовлят. А в останні роки українці зі штату Нью-Йорк стали волонтерами українсько-російської війни. Вони закуповували та передавали в Україну НАТівські аптечки, кровоспинні засоби, допомагали з ремонтом військової техніки, давали кошти на тепловізори.

До теми: Мер Полтави розповів про вступ до «Асоціації міст України»: «Подивимось, які переваги» (відео)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter