Сорочинський ярмарок, мор свиней та скандали із школою й прапорами: огляд новин

Суспільство
Ольга Правденко21 серпня 2016 о 19:281152 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Сорочинський ярмарок, мор свиней  та скандали із школою й прапорами: огляд новин
Пропонуємо пригадати події, які сталися у Полтаві та області протягом тижня 15-21 серпня.

Огляд новин

Спроби рекомунізації та скандал з опорною школою

На Полтавщині не знесли всі пам’ятники комуністичному минулому, допустили
помилки у написані топонімів, не перейменували всі необхідні місцеві ради, залізничні станції та зупинки громадського транспорту. Крім того полтавська "Просвіта" наполягає на перейменуванні вулиці Героїв Сталінграду на вулицю Миколи Міхновського.

Також на Полтавщині виник скандал через неготовність Покровської (Жовтневої) ЗОШ І-ІІІ ступенів до навчального року. Це опорна школа, яка увійшла в пілотний проект по співфінансуванню Мінфінансів та МОН.

Сорочинський ярмарок – відсутність поважних гостей, високі ціни та побиття мами Вєрки Сердючки

Огляд новин

16 серпня відбулося урочисте відкриття Сорочинського ярмарку. Торжище тривало до 21 серпня включно. На відміну від попередніх років на урочистостях не помітили гостей ізКиєва. Нагадаємо, що ярмарок традиційно раніше відвідували перші особи держави. Під час покупок та прогуляном ярмарком відвідувачам доводилося відкривтаи гаманець поширше, адже навіть туалет коштував 5 гривень.

Ажіотаж викликала і новина про побиття на Сорочинському ярмарку Інни Білоконь, сценічної мами Вєрки Сердючки. Жінка разом з донькою постраждали від циган.

Роботу Білицького свинокомплексу призупинили – почався мор свиней

Огляд новинФото зі сторінки у соцмережі

У результаті кількаденного мітингу в Біликах Кобеляцького району мешканці селища домоглися закриття свинокомплексу «Сільські традиції». Підприємці пообіцяли вивозити щодня по 500 свиней. Утім люди вимагали – по 1000, тож заблокували доступ до свинокомплексу. У результаті почався мор свиней.

Скрябін – назавжди

Огляд новин

17 серпня величезна кількість полтавців зібралася на вулиці Соборності,
аби разом вшанувати пам’ять одного із найвизначніших українських музикантів епохи – Андрія Кузьменка. У день народження Скрябіна виконували його пісні.

Наші на Олімпіаді

Огляд новин

На Олімпійських Іграх у Ріо-де-Жанейро брали участь і полтавці. Зокрема український каноїст випускник полтавського вишу Юрій Чебан став Олімпійським чемпіоном з новим рекордом. Переможний час спортсмена – 39.279, який став новим олімпійським рекордом. Також каноїст з Горішніх Плавнів Дмитро Янчук вийшов у фінал Олімпіади та здобув бронзу.

Поліція стала на заваді прапору

Огляд новин

Активісти Полтавщини хотіли встановити прапори на Монументі Слави. Проте поліція завадила підняттю українського прапора у Полтаві.

Фестиваль тижня

Огляд новин

У Миргороді втретє відбувся Ковальський фестиваль ножових майстрів. 20 серпня близько 35 ковалів зібралися на щорічному всеукраїнському Ковальському фестивалі ножових майстрів. Заснований загиблим в АТО ковалем із села Трудолюб Петром Федорякою, фестиваль відбувається на вшанування пам’яті «небесних ковалів».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter