Опитування: чи є дійсно Україна – незалежна? (ВІДЕО)

Суспільство
Ольга Матвієнко18 серпня 2016 о 17:33974 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Опитування: чи є дійсно Україна – незалежна? (ВІДЕО)
Напередодні 25 річниці Незалежності України ми провели опитування серед полтавців.

Олександр, фото-, відео оператор:

Опитування: чи є дійсно Україна – незалежна? (ВІДЕО)

– Незалежність у нас є, от тільки деякі люди у державі настільки незалежні, що страждають від цього всі інші. Сподіваюся, що наша незалежність буде зміцнюватися. Але доки у нас будуть люди, які жили в залежній країні, то в нас не буде так гарно, як хотілося б.

Роман, юрист:

Опитування: чи є дійсно Україна – незалежна? (ВІДЕО)

– Дай бог, щоб була стабільність у державі і ми дійсно були незалежні. Щоб наші органи управління і державна влада говорили своїми діями про незалежність України. Враховуючи, скільки у державі безладу, у тому плані, що Риба, Рак і Щука тягнуть її в різні сторони, то виникають сумніви про нашу фактичну незалежність

Георгій, пенсіонер:

Опитування: чи є дійсно Україна – незалежна? (ВІДЕО)

– Незалежність України – свято для всіх. Я його розумію, як і всі. Україна повинна бути незалежна від всіх. Не думаю, що ми досягли її, бо у верхівці є люди, залежні від бізнесу, від сусідніх держав. Поки в нас у верхівці залежні люди, доти і ми будемо залежні. Треба ще одне покоління або два, тоді ми матимемо повну незалежність. Нам хтось сказав щось зробити – ми робимо. Незалежної політики немає, але не тільки у нас, взагалі у світі.

Не захотів представлятися, полтавець:

Опитування: чи є дійсно Україна – незалежна? (ВІДЕО)

– Незалежність? Краще жилося раніше – при Горбачову, при Брежнєву. А зараз не знаєш що робити – газ дорогий, а пенсія мала. Від кого ми стали незалежні? Із Росією потрібно дружити. У мене дружина з Росії, батько звідти, там помер. Він знову хоче зробити Радянський Союз? Путін?

Галина Сергіївна, пенсіонерка:

Опитування: чи є дійсно Україна – незалежна? (ВІДЕО)

– Незалежність – це добре, ми давно до цього прагнули. Мені подобається, що ми зараз переглядаємо історію, те, що раніше нам неправдиво розповідали, ми все переосмислюємо. Аби не війна, бо бачите ж, як важко боротися за незалежність. Але не сказала б, що ми цілком незалежні. Ми бачимо, що в нашої еліти свій бізнес в інших країнах, в Росії зокрема, для нас ця інформація не доступна, А навіть, якби ми це знали, то що могли зробити? Ось я пенсіонерка, то можу сказати, що жити стало набагато важче. Ось у мене пенсія 1300, у літній період тільки за комунальні послуги плачу 600 гривень. Думаю, якби наша влада більше звертала увагу на проблеми, не позичала гроші у Європейського Союзу, а тут створювала робочі місця, то все було б краще.

Світлана, адміністратор:

Опитування: чи є дійсно Україна – незалежна? (ВІДЕО)

– Глобально не задумувалася над цим питанням. Хотілося, щоб це було справжнє свято із трепетом в душі, але поки такого почуття не виникає. Якщо подумати, то ми маємо часткову незалежність.

Дивіться також, що бажали полтавці Україні у її 24 день народження.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter