Під Полтавою селяни перекрили рух вантажівкам

Суспільство
Юлія Обелець15 червня 2016 о 12:251685 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під Полтавою селяни перекрили рух вантажівкам
Жителі Ковалівки вийшли на протест й перекрили рух фурам.

Сьогодні, 15 червня, близько 9 години в селі Ковалівка місцеве населення перекрило рух транспорту вантажних автомобілів по вулиці Садовій.

Під Полтавою селяни перекрили рух вантажівкамПід Полтавою селяни перекрили рух вантажівкам. Фото – pl.npu.gov.ua

Обурених селян вийти на мітинг спонукали розбиті дороги та руйнування парканів й будинків, що спричинив рух через село габаритних авто.

– Наше село Ковалівка знаходиться між двома трасами – Київ-Харків та Полтава-Суми. Аби скоротити шлях, вантажівки їдуть повз Ковалівку, – розповіла Анна Лакиза, місцева жителька. – Через це у селі дуже розбиті дороги. Коли їде фура, то у будинках людей скло у вікнах трясеться. Ще гірша ситуація у сусідньому Залізничному, там взагалі вантажівки поруйнували населенню забори та будинки, які потріскались.

Під Полтавою селяни перекрили рух вантажівкам

Учасники акції протесту озвучили свої вимоги й близько 10 години розійшлись.

– Наші вимоги стосуються Служби автомобільних доріг в Полтавській області, – зауважив сільський голова Ковалівки Олександр Бублик. – Ми вимагаємо негайного ремонту дороги та встановлення обмежень проїзду для габаритних автомобілів.

Олександр Бублик також зазначив, що цього разу соціальна напруга зросла серед населення, як ніколи, оскільки минулі роки дорогу ремонтували ранньої весни. У 2016 році автошлях весь у ямах з коліно.

Під Полтавою селяни перекрили рух вантажівкамОлександр Бублик

– Навесні нам не відремонтували дорогу, хоча я неодноразово звертався у Службу автомобільних доріг, оскільки в них не було коштів, а одні кредити. Та, як мені пояснили, нині ситуація налагоджується. Відремонтують траси державного значення, як того вимагає Володимир Гройсман, тоді підійде черга і до доріг обласного значення, до якої належить і наша.

До теми – У Полтаві учасники АТО мітингували проти сепаратизму та свавілля

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter