Полтавська майстриня, чекаючи сина із АТО, вишиває йому сорочку

Суспільство
24 квітня 2015 о 16:401816 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська майстриня, чекаючи сина із АТО, вишиває йому сорочку
Вихователь сільського дитсадка Ірина Химич сили і вміння долати тривоги черпає із власного хобі. Чекаючи сина із АТО, готує йому подарунок: вишиту сорочку.

Ірина Химич. фото Софії Руденко

Жінка створює різноманітні поробки з автомобільних шин, пластикових пляшок, шиє одяг для лялькового театру, створює фігури в техніці «орігамі», в’яже іграшки.

І це далеко не увесь список захоплень вихователя із Селещини Полтавської області.

Ще у дитинстві Ірина захоплювалася в’язанням. Хобі перейняла у тітки. Зачаровано спостерігаючи, як тітка вправно створює вироби, дівчинці також закортіло оволодіти цим видом народної творчості. Тож попросила навчити і її цьому.

Спочатку в’язала спицями, потім взяла до рук гачок. Далі знаходила нові можливості розвинути свою майстерність. Серед захоплень – в'язання спицями, гачком, макраме, вишивка бісером і хрестиком, створення виробів із пластикових пляшок, шин тощо.

– Раніше й гадки не мала б, що це захоплення стане сенсом усього мого життя, – ділиться Ірина – А зараз розумію, що це невід’ємна частка мене і, здається, натхнення й ідеї мене вже ніколи не покинуть. Багато схем черпаю з журналів та Інтернету, та більшість вигадую сама. Мені вдається майже ніколи не втрачати творчого завзяття. Це невід'ємна частка мого духовного стану. Щодня займаюся улюбленою справою. Бувало таке, що й працювала над силу, бо дуже хотілося побачити кінцевий результат своєї роботи. Особливо тоді, коли створювала щось на замовлення.

З автомобільних шин умудряється зробити цікаву прикрасу подвір’я

Вироби, створені власноруч, дарує рідним, виготовляє на замовлення. Зізнається: усього не перелічити.

– Наразі їх важко перелічити. Багато віднесла до дитсадка. І око радіє, і дітям подобається, – розповіла.

Вишиває ікони

Зараз Ірина захопилася вишиванням картин.

– Одного разу я побачила в сусідки вишиту нею ікону бісером. Мені також захотілося цим займатися, і я почала вишивати ікони спочатку бісером, а вже згодом і нитками, – каже. Серед вишитих робіт – Микола Чудотворець, Матір Божа та Ісус Христос.

Одна із виших Іриною ікон

Нині жінка вишиває сорочку для сина, який зараз перебуває у зоні АТО. Талановита майстриня не приховує, що про сина говорити нелегко. Ділиться, щодня чекає звістки від нього. Вірить, що материнські молитви захистять сина в цю лиху годину і він неодмінно повернеться додому живим та здоровим.

Софія Руденко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter