Полтавці вшанували другу річницю від початку Революції гідності

Суспільство
Надія Труш1 грудня 2015 о 17:341186 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці вшанували другу річницю від початку Революції гідності
Провели віче біля графіті-меморіалу Небесної сотні.

Полтавці вшанували другу річницю від початку Революції гідностіПолтавці вшанували другу річницю від початку Революції гідності. Фото із соціальної мережі

30 листопада жителі міста відзначили другу річницю від початку Революції гідності. Захід приурочений до побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року і фактичного початку Революції гідності. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Полтавської обласної організації ВО «Свобода.

– Пам’ятний знак – це символ пошани, до якого з нинішніх часів молодята несуть квіти. Як настанова для прийдешніх поколінь українців про вічну боротьбу за власне майбутнє, – сказав активний учасник Революції гідності Анатолій Ханко.

Хлопці зі «Студентської Свободи» принесли майданівські щити зі світлинами політв'язнів теперішньої влади.

Полтавці вшанували другу річницю від початку Революції гідності

Юліан Матвійчук у своїй промові зазначив:

– Реальний початок Революції гідності відбувся з розгоном студентів 30 листопада 2013 року. Це спонукало зародження народного гніву, який перетворив Євромайдан із мирної демонстрації в справді революційний Майдан. Події зимових протистоянь між народом України і владою вплинули на загальну світову політичну ситуацію. Українці відкрили очі світовій спільноті на російську загарбницьку політику як нинішнього напрямку, так і минулих століть.

Полтавці вшанували другу річницю від початку Революції гідності

Один із лідерів полтавського майдану Роман Чабановський сказав, що Революція гідності продовжила боротьбу попередніх поколінь за незалежну Україну.

– Ще з давніх часів зі сходу на територію наших земель відбувалися грабіжницькі напади. Вони продовжуються і у двадцять першому столітті. Проте ми маємо сміливих українців, які вміють боронити рідну землю, відстоювати власну декоратичну позицію і будувати могутню державу.

Полтавці вшанували другу річницю від початку Революції гідності

Також брали слово активіст місцевого майдану Віталій Клименко та ініціатор-натхненник створення самого меморіалу Вадим Ямщиков. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять героїв Небесної сотні та учасників неоголошеної російсько-української війни. Окремо озивалися в пам'яті імена побратимів, котрі стали символами боротьби для полтавців – Антон Цедік, Дмитро Коряк, Антон Грицай. Традиційно віче завершилося виконанням державного славня.

До теми: День Гідності: «Точкою неповернення став розгін студентів, після смерті Нігояна не боротися стало неможливо»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter