Реконструкцію полтавського кадетського корпусу обговорювали на підвищених тонах

Суспільство
Андрій Іванов9 квітня 2015 о 13:111917 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Реконструкцію полтавського кадетського корпусу обговорювали на підвищених тонах
Сьогодні, 9 квітня, на прес-конференції у Полтаві обговорювали питання реконструкції кадетського корпусу.

Прес-конференція з приводу полтавського Кадетського корпусу на підвищених тонах

Причому саме «обговорювали», адже здебільшого на заході говорили представники громади. Розпочав прес-конференцію Сергій Опанасенко, генеральний директор будівельної компанії «Технобудсервіс», якій курує питання відновлення споруди.

– На сьогоднішній день у об’єкта є інвестор – Костянтин Жеваго, – повідомив Сергій Опанасенко. – Він готовий фінансувати роботи, пов’язані з реконструкцією кадетського корпусу. Наразі Костянтин Валентинович дав завдання створити робочу групу, куди мають увійти архітектори, будівельники та спеціалісти з реконструкції. Основне завдання – зберегти будівлю та відновити її відповідно до початкового зовнішнього вигляду. Для відновлення цієї історичної пам’ятки нам необхідні консультації та допомога полтавської громади.

Прес-конференція з приводу полтавського Кадетського корпусу на підвищених тонахАндрій Бойко, Сергій Опанасенко, представники будівельної компанії «Технобудсервіс», та Артем Бабак, начальник Департаменту інформаційної діяльності Полтавської ОДА

«Полтавська громада», яка була присутня на прес-конференції у вигляді громадських діячів, представників урбан-платформи CityLab (які вже працювали над порятунком будівлі), випускників ПолНТУ та інших, перевела прес-конференцію у площину дискусії. Активісти почали ставити безліч запитань. Особливо у цьому плані виділявся Сергій Чередніченко, громадський діяч. Він не тільки ставив запитання, а й давав професійним будівельникам поради.

Прес-конференція з приводу полтавського Кадетського корпусу на підвищених тонахНа прес-конференції було дуже багато присутніх

Така активність навіть трохи здивувала київських гостей. Адже спочатку склалося враження, що деякі з полтавців не налаштовані на конструктив, а з підозрою та пересторогою ставляться до цієї ініціативи. Андрій Бойко, керівник департаменту архітектури «Технобудсервісу», запевнив, що потрібно скласти план дій, скоординувавши громадськість, представників міста та реставраторів. Відповідне засідання збирають найближчим часом. Туди хочуть залучити Костянтина Жеваго, українського бізнесмена, Олександра Мамая, мера Полтави, та громадськість. Особливо усіх на прес-конференції цікавило, як будуть використовувати будівлю. Втім, спікери запевнили, що це мають вирішувати полтавці.

Прес-конференція з приводу полтавського Кадетського корпусу на підвищених тонахОднак зрештою громада зменшила свій напір і почала вносити конкретні пропозиції. Наприклад, законсервувати будівлю. Тобто спочатку зробити так, щоб вона не руйнувалася (накрити дахом тощо). Адже якщо цього не зробити, то сума коштів, витрачена не реконструкцію, буде збільшуватись. Простіше кажучи, десь почали реставрувати, а десь все посипалося.

Прес-конференція з приводу полтавського Кадетського корпусу на підвищених тонахПредставники CityLab спілкуються з працівниками «Технобудсервісу» вже у менш формальній обстановці

Пердставники CityLab запропонували «Технобудсервісу» свою допомогу, адже вони вже три роки вивчають, як саме можна реставрувати кадетський корпус. Зрештою, усі обмінялися телефонами, обговорили план подальших дій і дійшли до певного порозуміння.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter