Розшукуються громадські організації та волонтери для роботи із дітьми-сиротами

Суспільство
Ольга Матвієнко19 лютого 2016 о 08:021001 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Розшукуються громадські організації та волонтери для роботи із дітьми-сиротами
Наставництво – сучасна та ефективна форма роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Розшукуються громадські організації та волонтери для роботи із дітьми-сиротами

У кожному регіоні України розпочато пошук організацій та волонтерів, які бажають допомагати дітям-сиротам, реалізовуючи програму наставництва. Про це повідомили у прес-службі Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби.

Наставництво – сучасна та ефективна форма роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Програма передбачає, що наставник регулярно відвідує дитину в закладі з головною метою – стати для неї другом, підготувати її до самостійного життя. Адже, як показує практика, вихованці інтернатних закладів, зазвичай, не пристосовані до самостійного життя, часто не вміють, здавалося б, елементарних речей – самостійно приготувати їжу, сходити в магазин, оплатити квитанцію.

Завдання наставника – підтримати таку дитину, допомогти їй соціалізуватись у суспільстві. Наставник виконує програму наставництва за одним чи декількома напрямками – соціалізація, профорієнтація, допомога дитині в навчанні. Наставник – це не спонсор, а емоційно значуща людина в житті дитини-сироти, він не приносить подарунків чи грошей, а дає любов та увагу.

Наразі в м. Київ проект наставництва реалізує громадська організація «Одна Надія». Загалом в Україні необхідне навчання вже пройшли більше 1,5 тисячі людей, близько 1100 дітей отримали наставників.

До теми: КримSOS відкриватиме у Полтаві офіс та шукає працівників для нього

Фахівці закладів стверджують, що у дітей помітна динаміка розвитку та позитивний емоційний стан, покращується увага і навіть зростає успішність. Усе це відбувається завдяки тому, що дитину регулярно та тривалий час відвідує один і той самий значущий дорослий-наставник.

Зараз проект розшукує партнерів та волонтерів для розвитку наставництва у кожному регіоні. Стати наставником може кожна повнолітня людина, яка має бажання та час допомагати дитині. Навчання, обмін досвідом та усі друковані матеріали для роботи надаються безкоштовно. Дізнатись додаткову інформацію усі охочі можуть, написавши на адресу onehopeukraine@gmail.com та на сайті http://onehope.com.ua/

Проект проходить під патронатом Дружини Президента Марини Порошенко, у співпраці з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter