Служити в елітних військах із Полтавщини відправили 105 призовників (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко24 травня 2016 о 13:441065 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Служити в елітних військах із Полтавщини відправили 105 призовників (ФОТО)
Протягом двох місяців із Полтавського обласного збірного пункту до армії відправлять 604 призовника.

Вони не ховалися від служби і тепер протягом півтора року опановуватимуть військову службу – 105 хлопців із Полтавської області сьогодні отримали військові квитки та перше звання солдата.

Служити в елітних військах із Полтавщини відправили 105 призовників (ФОТО)Із обласного збірного пункту відправили призовників. Фото Ольги Матвієнко

23 травня на плацу Полтавського обласного збірного пункту урочисто провели на строкову службу призовників. В обласному військкоматі зауважують, що протягом двох місяців лави Збройних сил України поповнять 604 чоловіка із усієї області.

– Сьогодні на військову службу призивають найкращих. Якщо ви стоїте у цьому строю, значить ви фізично загартовані, у вас високі морально-ділові якості і, найголовніше, ви бажаєте проходити військову службу і ми це у вас цінуємо, – сказав Едуард Бородай, заступник військового комісара по роботі з особовим складом.

Сьогодні-завтра хлопців розподілять по військових частинах. Усе це – еліта Збройних сил: 101 бригада охорони (м. Київ), 1-й Президентський полк (м. Київ), 72 окрема механізована бригада (м. Біла Церква) та інші військові частини.

Крім батьків, коханих, друзів провести хлопців прийшли представники влади. Серед них і заступник голови обласної ради, а в минулому військовослужбовець, учасник АТО, Анатолій Ханко.

– Найперше, дякуємо цим хлопцям, що вони не ховалися від служби за заробітками, навчанням чи ще за якимись обставинами. Хочеться побажати цим хлопцям навчатися сумлінно. Я жалкую, що свого часу не служив у армії, бо коли прийшов добровольцем, виявилося, що багато чого не знаю, довелося вчитися в авральному темпі. А також, щоб вони під час служби не забували якомога частіше дзвонити, писати своїм мамам, рідним, адже саме вони переживають за хлопців найбільше, – зазначив Анатолій Ханко.

Самі ж хлопці налаштовані на службу позитивно. І хоча солдатів-призовників у зону бойових дій на Сході не відправлятимуть, вони виявляють готовність узяти зброю до рук у разі необхідності.

– У мене і дід, і батько служили, тож і я пішов їхніми слідами. А після служби і роботу легше знайти або й далі іти служити, – говорить Назар, один із призовників. – Думав і про контрактну армію, але потрібно подивитися, як піде служба. Зараз можна все, що завгодно говорити, а потім все інакше вийде, але раптом потрібно буде – готовий брати зброю у руки і йти захищати свою землю.

Гарним прикладом для майбутніх солдатів є нагороджені тут на плацу військовослужбовці, учасники АТО із 93 та 92 окремих механізованих бригад. Медалі «Захисника Вітчизни» отримали молодший сержант Анатолій Сергієнко, солдат Михайло Соколенко, старший лейтенант Олександр Левченко, старший солдат Сергій Садовенко, молодший сержант Юрій Омельяненко, солдат Віталій Орленко, солдат Віталій Марченко.

Звичайно, чи не найважче прощатися із рідними на такий довгий термін мамам.

– Ми, батьки, чекаємо вас із терпінням та гордістю за наших синів. Міцного здоров’я, витримки, миру, божого благословення, – звернулася до присутніх Оксана Логвінова, мама одного із призовників.

Наостанок перед хлопцями виступили вихованці військово-спортивного центру «Воїн». Вони продемонстрували прийоми рукопашного бою, захват автомобіля, а також вправність у володінні вогнепальною та холодною зброєю.

Призовників провели на службу за давньою традицією – із хлібом-сіллю та молитвою.