У Полтаві відбудеться ювілейний «Мазепа-фест»

Суспільство
Надія Труш9 вересня 2016 о 17:411037 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відбудеться ювілейний «Мазепа-фест»
25 вересня на Співочому полі Марусі Чурай відбудеться 10-й всеукраїнський фестиваль мистецтв «Мазепа-фест».

У Полтаві відбудеться ювілейний «Мазепа-фест»У Полтаві відбудеться ювілейний «Мазепа-фест». Фото mazepa-fest.org.ua

Захід, який цього року стане ювілейним, розпочнеться о 15.00, повідомили у прес-центрі Полтавського обласного товариства «Просвіта». Вхід буде платним.

Десять років тому очільник «Просвіти» на Полтавщині Микола Кульчинський став ініціатором і організатором цього мистецького дійства, яке має на меті репрезентувати широкому загалу якісну україномовну рок-музику. В рамках «Мазепа-фесту» у Полтаві влаштовувалися дні українського кіно, театру, анімації, симфонічної музики, кобзарського мистецтва. Однак через брак коштів на його організацію останніми роками фест не проводили. Нині ж фестиваль «Мазепа-фест» відроджується.

За повідомленням прес-служби Полтавського обласного товариства «Просвіта», до проведення дійства долучилася шанована столична культурологічна громадська організація – «Творча Майстерня Етно Толока».

Квиток, за попередньою купівлею в Інтернеті , коштуватиме 50 гривень, в день концерту – 70. Вхід на Співоче поле Марусі Чурай буде безкоштовним для дітей до 14 років й ветеранів АТО, за умови пред’явлення посвідчення. Студентам та пенсіонерам надаватимуть 10% знижки.

Розпочнеться дійство виступами полтавських рок-гуртів, які будуть представлені максимально. Орієнтовно це 15 команд: як вже знані і авторитетні «Траснсформер», «Дель Тора», «Арахнофобія», «Онейроїд», так і маловідомі, але перспективні. Серед хедлайнерів – гурти «Гуляй город», «Полікарп-Полісся і Карпати», «Supremus», тривають перемовини із іншими зірками рок-сцени. Технічний партнер - «PR MUSIC».

Режисер і ведучий незмінний – Директор Державної агенції промоції української культури Сергій Архипчук. Фінансову і організаційну підтримку фестивалю нададуть Міністерство культури, Міністерство молоді і спорту, управління культури та управління у справах сім´ї, молоді й спорту Полтавської облдержадміністрації.

До теми: Полтавська Мазепіана – історична пам’ять як поле битви

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter