У Полтаву приїхав Ляшко: найяскравіші фрази, які сказав політик (ФОТО)

Суспільство
Надія Труш19 жовтня 2015 о 14:182861 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаву приїхав Ляшко: найяскравіші фрази, які сказав політик (ФОТО)
Робочий тиждень Полтава розпочала зустріччю із найскандальнішим нардепом Олегом Ляшком.

У Полтаву приїхав Ляшко топ фразиУ Полтаву приїхав Ляшко. Фото Надії Труш

Напередодні лідер Радикальної партії побував у Кременчуці, а сьогодні, 19 жовтня, відвідав обласний центр.

На зустріч із полтавцями, заплановану на 11.00, Олег Ляшко запізнився на 10 хвилин. До прибуття політика народ веселими і запальними піснями розважав ансамбль "Елегія". Присутні радо аплодували артистам та підтанцьовували в такт музиці.

Агітатори Радикальної партії Ляшка дарма часу не витрачали. На Театральній площі, де і відбулася зустріч, знаходилося кілька агітаційних наметів. Від них люди відходили, тримаючи у руках пакети із партійною символікою. Журналісти "Кола" поцікавилися, що у пакетах. Виявилося – партійна преса.

– Ми роздаємо пусті пакети, газети і календарі, більше нічого. Не знаю, може люди по дорозі ковбаси купили і поклали до пакету, ми ж крім преси, нічого не роздаємо, – ймовірно, на випередження можливого закиду щодо підкупу відповіла Людмила Кучеренко, представниця Радикальної партії, яка безпосередньо вручала полтавцям партійний "роздатковий матеріал".

Ляшко роздавав автографи, дівчата робили з політиком селфі

10.10 – ведучий повідомив у мікрофон, що Олег Ляшко прямує до сцени. Ведучий сказав, що справжній лідер має сміливість просто пройтися вулицями міста і попрохав підтримати Ляшка оплесками. Можна припустити, що сміливості нардепу додавали кілька охоронців, які йшли поряд нього і слідкували за порядком, озброївшись пильним поглядом та міні-мікрофонами, що дозволяли непомітно тримати зв’язок із іншими охоронцями.

Якщо ще 20 хвилин тому на площі перед театром Гоголя було малолюдно, то коли прозвучали слова, що Ляшко приїхав, біля сцени вмить зібрався натовп. Кілька сотень людей прийшло побачити політика. Найбільше було людей середнього та поважного віку. Ляшко разом із однопартійцями роздавав календарі. Люди хапали їх, ніби гарячі пиріжки, навіть довелося підносити ще одну партію календарів. Загалом Ляшка зустріли, ніби справжню зірку: він, усміхаючись, прямував до народу, а народ наввипередки, штовхаючись, мчав отримати календар із його автографом.

– Дівчата, досить робити селфі, відпустіть лідера! Олег Валерійович, будь ласка, підніміться на сцену! – закликав Ляшка на сцену ведучий.

Після роздачі автографів та спільного селфі із бажаючими сфотографуватися, Ляшко піднявся на сцену. Зустріли нардепа за українською традицією щирої гостинності, вручили пишний коровай. Прийнявши хліб та поцілувавши його, політик взяв слово.

Про що говорив Ляшко полтавцям

Про "комуналку"

– Сьогодні влада дурить нас із білбордів, кличуть, щоб голосували, а я гадаю, що на виборчих дільницям разом із бюлетенями треба видавати "платіжки" на компослуги, щоб люди бачили, за кого голосувати. Бо про свої брехливі обіцянки забудуть на другий день після виборів, а коли людям принесуть "платіжки", то хоч вішайся, – сказав Олег Ляшко. – Коли влада каже шо немає можливості знизити тарифи на опалення, вони брешуть, бо крадуть.

– Собачу будку за 200 кубів газу не обігрієш, – так оцінив Ляшко норми, за якими українці мають опалювати свої оселі взимку. – Треба, щоб обсяг газу по пільговій ціні був мінімум 400 кубів. Тоді більшість зможе укластися в цю норму. Що робити українцям? продати хату за три копійки, а самим жити у собачій будці чи на вулиці?.

Про владу

– Нинішня банда Порошенка ще гірша, ніж банда Януковича. Майдан стояв, люди гинули, а в результаті Революції гідності ми маємо у президентському кріслі одного із засновників Партії регіонів, міністра уряду Януковича, олігарха Порошенка, – заявив Ляшко. – Влада розказує нам про реформи, а в результаті їх реформ люди стали жебраками. Хай вони на собі ці реформи проводять, а не ставлять на людях економічні експерименти.

– Вихід один: дострокові парламентські і президентські вибори. Нехай народ їм скаже, довіряють політикам чи ні, – розповів про те, які зміни треба зробити в країні.

Про працевлаштування і сина Президента

– Коли люди не мають роботу, не мають пенсій достойних, соціальних гарантій, це дуже погано. Потрібне відновлення національного виробництва, це дасть створення нових робочих місць, у першу чергу, для молоді. Зараз в Україні найнижчий рівень безробіття. Майже 50 % молоді сидить без роботи. Чому син Порошенка сидить у Верховній Раді? Чому влаштували у парламенті сімейні підряди?

Про Президента

– На горбу простих українців Порошенко прийшов до влади. Політики на другий день забули про тих, завдяки кому зараз при владі.

Про зарплату і пенсії

– Наполягаємо, щоб пенсії були не менше трьох тисяч гривень, а не 940 гривень. Так само і зарплата має бути мінімум 3 тисячі гривень на місяць, 1218 гривень, як є нині. Нехай Яценюк і Порошенко проживуть на 1200 гривень на місяць, щоб побачили, як живуть українці.

Майже кожну фразу Ляшка перебивали бурхливі оплески, а бабці біля сцени повторювали "Отак їх, молодець, синочку!". Промова нардепа тривала приблизно 40 хвилин.

Після цього він пішов спілкуватися із полтавцями. Навіть встиг трішки побути героєм, допоміг піднятися полтавцю, який має вади із пересування. Хлопець підійшов до сцени, аби ближче роздивитися політика, але натовп збив його із ніг. Ляшко допоміг йому піднятися і посадити на східці. Полтавці окупували політика: хто просив автограф, хто зробити спільне фото на згадку, хто скаржився на місцеву владу. Попри те, що черга отримати фото чи автограф була чималою, Ляшко намагався кожному приділити трішки часу. Тим часом полтавцям влаштували міні-концерт: на площі продовжила звучати запальна музика, щоправда, не "жива" музика, а запис.

До теми: У травні цього року на фотовиставку "Воїн крізь віки" приїжджав Ляшко та інші нардепи

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter