Удосконалили механізм забезпечення людей з інвалідністю автотранспортом

Суспільство
Юлія Обелець13 січня 2016 о 09:25900 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Удосконалили механізм забезпечення людей з інвалідністю автотранспортом
В Уряді удосконалили механізм забезпечення інвалідів автотранспортом, який передбачає безоплатну передачу у власність після 10-річної експлуатації.

Удосконалили механізм забезпечення людей з інвалідністю автотранспортомУдосконалили механізм забезпечення людей з інвалідністю автотранспортом. Фото – teren.in.ua

Кабінет Міністрів прийняв постановувід 30 грудня 2015 р. № 1149 «Про внесення змін до Порядку забезпечення інвалідів автомобілями».

Відповідно до змін, людині з інвалідністю,законному представнику недієздатного чи дитини особи з інвалідністю автомобіль, виданий безоплатно чи на пільгових умовах, за їхнього бажанням може бути безоплатно переданий у власність після закінчення 10-річного строку експлуатації. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Після смерті людини з інвалідністю, дитини-інваліда такий автомобіль може бути безоплатно переданий у власність члену його (її) сім’ї (за бажанням такого члена сім’ї), який на час смерті був зареєстрований за місцем реєстрації особи з інвалідністю, дитини-інваліда.

Також особі з інвалідністю, законному представнику недієздатного чи дитини-інваліда за їх бажанням може бути безоплатно переданий у власність автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким людина з інвалідністю була забезпечена через головне управління соціального захисту населення і користувався більше 10 років, за рішенням Мінсоцполітики.

Після смерті особи з інвалідністю, дитини-інваліда автомобіль, визнаний гуманітарною допомогою, яким вони були забезпечені через головне управління соціального захисту населення, за бажанням членів сімей, спадкоємців осіб з інвалідністю передається їм у власність безоплатно за рішенням Мінсоцполітики. У разі відсутності членів сім’ї, спадкоємців або в разі небажання членів сім’ї, спадкоємців отримати автомобіль – він повертається головному управлінню соціального захисту населення.

До теми – Вокзали та залізничні станції Полтавщини обіцяють зробити доступнішими для людей з інвалідністю

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter