Українці у Стамбулі відзначили День вишиванки (ФОТО)

Суспільство
Ольга Матвієнко17 травня 2016 о 13:552308 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Українці у Стамбулі відзначили День вишиванки (ФОТО)
​До заходу долучився провів Генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар.

15 травня українська діаспора у турецькому Стамбулі відзначила День вишиванки.

Українці у Стамбулі відзначили День вишиванки (ФОТО)У Стамбулі відзначили день вишиванки. Фото зі сторінки Наталії Хоржевської у Фейсбуці

І діти, і дорослі прийшли на свято в ошатних вишиванках. Відкриття заходу провів Генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар. Вітали гостей представники місцевої мерії.

Хлопчики та дівчатка в вишиванках різних регіонів України читали вірші, співали, танцювали під українські пісні, влаштували дефіле у вишиванках. Душі присутніх сколихнув танець «Вишивальниці» у виконанні маленьких артистів.

– Співали й дорослі, бо кожний себе відчував як у рідній неньці Україні. Хоча нас розділяє море, але мі душею назавжди там! – написала учасниця дійства Наталія Хоржевська.

У рамках святкування відбувся ярмарок української кухні. Гості посмакували короваєм, пляцками, булками з маком та сиром, плетінками з яблуками, пісними голубцями та іншими стравами.

Святкування виявилося вдвічі приємнішим, адже збіглося із перемогою Джамали на пісенному конкурсі «Євробачення» у Стокгольмі.

Читайте також: Зі Стамбула – в Україну: українці у Туреччині єднаються задля допомоги військовим

Нагадаємо, що в усьому світі кожного третього четверга травня відзначають День вишиванки. Цього року святкування припадає на 19 травня.

До теми: Волонтери запрошують посадити квіти біля народного пам’ятника Героям Небесної сотні

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter