Управління ЖКГ Полтави та Сергія Сінельника перевірила Держфінінспекція

Суспільство
Ольга Матвієнко27 липня 2016 о 15:59960 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Управління ЖКГ Полтави та Сергія Сінельника перевірила Держфінінспекція
Керівник установи викликав підозру громадськості через невідповідність заробітку наявному у власності майну.

Дії Управління ЖКГ Полтави під керівництвом Сергія Сінельника перевірила ДержфінінспекціяНачальник УЖКГ Полтави Cергій Сінельнік. Фото – poltavske.tv

За останні два місяці представники всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» зібрали інформацію про ймовірні прояви корупційних ризиків більше двох десятків народних обранців та посадовців Полтавщини. Усі вони представляють абсолютно різні політичні партії як загальнонаціонального, так і регіонального рівня. Це ще раз підтверджує те, що корупція в Україні не має партійного забарвлення і притаманна абсолютно різним політичним силам.

Загалом активісти всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» лише за червень 2016 року вивчили 73 кейси. Серед них сім випадків у Полтавській області, які містять вагомі порушення: від отримання неправомірної вигоди (хабаря) за користування земельною ділянкою до розтрати коштів громади.

Усі сім кейсів стосуються посадовців або депутатів, що належать до різних партій. Зокрема, по два корупційно-підозрілих випадків вчинили члени ВО «Свобода» та політсил «Поруч» і «Совість України». Ще один, імовірно, недобросовісний чиновник має партійний квиток ВО «Батьківщина». Щодо усіх них активісти всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» уже направили звернення до відповідних «дотичних» установ, починаючи з Головного управління Національної поліції Полтавщини і закінчуючи Національним агентством із питань запобігання корупції.

Деякі установи вже надали відповіді.

Держфінінспекція у Полтавській області перевірила дії начальника Управління житлово-комунального господарства Полтави Сергія Сінельника (члена ПП «Совість України»), про якого неодноразово згадував всеукраїнський рух «Під контролем».

Саме його сім’я має щомісячний дохід в 15 тисяч гривень (порівняно невеликий, враховуючи прибутки сімей керівників відповідних управлінь інших обласних центрів). Утім, це не завадило Сінельникам мати 4 гектари землі та майже 140 квадратів житлової площі, увійшовши до п’яти найбагатших сімей-комунальників країни за цими двома критеріями. Місцева податкова раніше встановила, що посадові особи управління ЖКГ виконавчого комітету Полтавської міської ради протягом 2011-2013 років через ризиковані операції з приватними фірмами розтратили 660 тис грн. Однак, при проведенні перевірки цієї інформації за зверненням активістів «Під контролем», Державною фінансовою інспекцією Полтавщини в діях Сергія Сінельника порушень не виявлено.

Читайте також: Начальник УЖКГ Сінельник завдав майже 13 мільйонів гривень збитків бюджету Полтави (відео Громадського ТБ)

Активісти всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» будуть і на далі, керуючись засадами об'єктивності та незаангажованості, перевіряти на корупційні ризики чиновників Полтави та області.

Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем»

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter