Уряд виділив на «теплі» кредити 100 млн грн і закликав місцеву владу бути активнішою

Суспільство
Ольга Правденко29 липня 2016 о 17:571174 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Уряд виділив на «теплі» кредити 100 млн грн і закликав місцеву владу бути активнішою
100 млн грн додатково виділив Кабмін на «теплі» кредити і закликав голів ОДА та мерів активніше допомагати людям проводити енергомодернізацію житла.

Уряд виділив на «теплі» кредити 100 млн грн і закликав місцеву владу бути активнішоюТеплі кредити поновили. Фото з сайту www.telegraf.in.ua

Ці гроші уряд виділив на відшкодування українцям частини суми «теплих» кредитів для впровадження енергоефективних заходів. Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, – повідомляють на «Україні комунальній».

За його совами нещодавно прийнята постанова відновлює виконання програми фінансування «теплих» кредитів, яка з 7 липня 2016-го була тимчасово призупинена.

– Буде мобілізовано додатково 100 мільйонів гривень на стимулювання фізичних осіб до придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Ми переглянули орієнтовні обсяги фінансування цих заходів і спрямували прогнозовані надлишкові кошти на програму «теплих кредитів». Водночас прийнято рішення підняти до 35% розміру відшкодування та зробити однакові умови для всіх позичальників, як тих хто отримує і не отримує субсидії», – наголосив Зубко.

Водночас Геннадій Зубко підкреслив, що ОСББ та ЖБК гарантовано отримуватимуть державну підтримку до кінця поточного року.

– Програмою вже скористалися близько 150 тисяч домогосподарств, залучено кредитів на суму більше 2 млрд. гривень, – додав Віце-прем’єр-міністр.

Своєю чергою уряд закликав голів ОДА та мерів активніше допомагати людям проводити енергомодернізацію житла. Адже аналіз свідчить, що населення найактивніше долучається до енергомодернізації свого житла у тих регіонах, де є додаткова місцева фінансова підтримка. Тому Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав відповідне доручення обласним державним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування прискорити прийняття місцевих програм співфінансування енергоефективних заходів для населення.

На сьогодні в Україні діє 178 місцевих програм, за якими українці можуть отримати, окрім урядової, додаткову компенсацію своїх витрат на проведення енергомодернізації осель. З них 79 програм з виділеним на 2016 рік фінансуванням у розмірі 62,3 млн. грн.

– Надання українцям безповоротної фінансової допомоги на енергомодернізацію одночасно з державного та місцевих бюджетів значно здешевлює вартість енергоефективних заходів та стимулює населення активніше утеплюватися до зими, – каже Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

До теми: Відсотки по «теплих» кредитах полтавцям компенсуватиме обласна та місцева влада

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter