Влада Полтавщини обурилась провалом працевлаштування в області

Суспільство
Юлія Обелець1 лютого 2016 о 14:021185 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Влада Полтавщини обурилась провалом працевлаштування в області
Під час апаратної наради з головою області обговорювали ситуацію з безробіттям в регіоні, адже Полтавщина посіла в цій сфері одну з останніх сходинок всеукраїнського рейтингу.

Влада Полтавщини обурилась даним щодо лідерства області по безробіттю в країніФото – uspp.ua

1 лютого на апаратній нараді очільниця обласного центру зайнятості доповідала про зайнятість жителів Полтавщини. Під час доповіді Катерина Клавдієва зауважила, що на рівень безробіття вплинуло ряд факторів, серед яких – зменшення чисельності працюючих на заводах області, зайнятість на Полтавщині мешканців з інших регіонів, зокрема і внутрішньо переміщених осіб. А також наголосила про сумнівність досліджень МОП, власне за якими Полтавщина і зайняла одне з останніх місць в рейтингу зайнятості населення у 2015 році.

Влада Полтавщини обурилась провалом працевлаштування в області

Влада Полтавщини обурилась даним щодо провалу працевлаштування в областіІнфографіка – dcz.gov.ua

Влада Полтавщини обурилась даним щодо лідерства області по безробіттю в країні

– Для визначення масштабів зайнятості й безробіття в Україні застосовують методологію Міжнародної організації праці (МОП), – сказала директор центру зайнятості. – Поглиблений аналіз складових ринку праці свідчить, що показник зайнятості та безробіття по МОП позбавлений логічного пояснення. І взагалі рівень безробіття по МОП – це трішки інший показник, на який служба зайнятості не впливає.

Проте такі пояснення не переконали заступника голови ОДА Олега Пругла. Він, вислухавши розповідь Катерини Клавдієвої, перший перейшов до критики:

– Якщо за нами лише Луганська і Донецька області, то це означає, що у нас щось не так. Громадські роботи, про які ви розповідаєте, це не вихід, адже люди постійно не будуть працювати за мінімальну зарплатню.

Він запитав пані Катерину, які вона має пропозиції, аби поліпшити ситуацію. Очільниця обласного центру зайнятості наголосила, зокрема, на необхідності зробити акцент на малий та середній бізнес.

До теми – Топ-10 професій, які зникли на ПолтавщиніВлада Полтавщини обурилась даним щодо лідерства області по безробіттю в країні

До речі, доповідь Катерини Клавдієвої щодо працевлаштування також викликала обурення в першого заступника очільника області Андрія Пісоцького та голови громадської ради Володимира Голуба.

Андрій Пісоцький наголосив на тому, що на Полтавщині низький рівень зайнятості серед молоді, що веде до зростання злочинності. А Володимир Голуб дорікнув Катерині Клавдієвій, що йому соромно чути про такі статистичні дані:

– Мені соромно навіть чути про місце, яке займає наша область, адже раніше ми займали перші позиції саме завдяки вам, – прокоментував він. Після чого порадив їй придивитись до своїх підлеглих, а ще запропонував долучити громадськість, аби вирішити питання.

На останок слово взяв Валерій Головко:

– Хочу, аби 2016 рік присвятили створенню нових робочих місць, – сказав він. – Ми маємо створити такі умови, щоб бізнес запрацював, робочі місця створювались, податки сплачувались. Розробимо таку програму, і одним із завдань голів РДА стане створення нових робочих міць.