Полтавців запрошують приєднатися до литовського флешмобу

Ритм життя
Ольга Правденко21 серпня 2014 о 17:441534 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців запрошують приєднатися до литовського флешмобу
23 серпня о 19:00 у Полтаві пройде акція солідарності з Литвою, Латвією та Естонією з приводу 25-річчя Балтійського шляху.

Полтавців запрошують приєднатися до литовського флешмобуФото з сайту uacrisis.org

Організатор акції – представництво Фонду Допомоги «Унiя 1219» в Україні, яке нещодавно відкрилося у Полтаві і представляє Литву. Як зазначає Петро Крайсвітній, кандидат в почесні консули республіки Литва в Україні, флешмоб не матиме узагальненої локації. Його суть проста: люди у визначений час виходять на вулиці і беруться за руки. Потім зроблені фото вони виставляють у соцмережі з тегом #WayofFreedom. Таким чином, акція є напівреальною-напіввіртуальною.

Подібні акції «Унія 1219» координує в Кременчуці, Лубнах, Гребінці, Пирятині, Ромнах, Гадячі, Зінькові, Хоролі та інших містах та селах Полтавщини та Сумщини.

Полтавців запрошують приєднатися до литовського флешмобу

Також заходи з нагоди 25-річчя Балтійського шляху пройдуть і в інших містах України (зокрема, у Києві).

Історична довідка: 23 серпня 1989 року 2 мільйони людей, тримаючись за руки, об'єднались у один живий ланцюг довжиною 600 кілометрів між столицями балтійських країн – Вільнюсом, Ригою і Таллінном. В історію ця акція увійшла під назвою Балтійський шлях. Це був мирний протест проти розділу Європи та окупації Балтійських країн, приурочений до 50-річчя підписання пакту Молотова-Ріббентропа, за яким Латвія, Литва та Естонія входили до складу СРСР.

Роман Повзик, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter