Чи впливають ласкаві прізвиська на дитину

Родина
Юлія Малицька20 серпня 2014 о 07:011754 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чи впливають ласкаві прізвиська на дитину
Доволі часто самі батьки дають своїм дітям прізвиська.

Чи впливають прізвиська на дитинуфото з сайту blogochild.ru

Звичайно, кожні батьки люблять свою малечу і вважають її особливою, найкращою – і це звісно абсолютно нормально. Але часто-густо, щоб підкреслити ще більше унікальність своєї малечі, батьки придумують неймовірні прізвиська, а іноді навіть видумані неологізми, і їх сенс можуть розшифрувати лише самі батьки. Найчастіше це звучить як набір звуків чи літер, а іноді – просто змінене ім'я малюка до невпізнанності. А чи задумувались ви коли-небудь про вплив придуманих прізвиськ на життя вашого чада?

Доволі часто тата і мами дають своїм діткам прізвиська такого типу як "сонечко", "зайчик", або "ведмежатко". Різноманітність і кількість такого типу прізвиськ свого чада, їх сенс та унікальність залежать від творчого та емоційного стану і потенціалу мами чи тата.

Ну справді, звірята ж дуже милі і гарненькі, вони так нагадують малюків. Адже ви правда погодитесь з тим, що дивлячись на дитинча якоїсь тварини, більшість дорослих відчуває непереборну радість і захват, саме тому подібні прізвиська доволі популярні. А доволі часто батьки навіть не задумуються над тим, що називаючи дитину такого роду ласкавим йменням, вони лише шкодять їй. Адже кожна "кличка" має в своєму значенні якийсь прихований відтінок.

Найчастіше за все батьки кличуть своїх малят "кошенятами". Але варто задуматися, і ви зрозумієте, що кіт - це не лише ласкаве і ніжне створіння, але також пазуриста і грайлива істота. Іншими словами, підсвідомо у дитини може в подальшому сформуватися про себе не вірне уявлення. Тобто бажання бешкетувати буде формуватиметься у дитини неусвідомлено.

Щодо "ведмедика", то на перший погляд, - це дуже добре прізвисько, але в той же час воно здатне порушити сприйняття дитиною самого себе і вплинути на його самооцінку. Так, в дитині можуть виникнути комплекси нерозторопності або власної недолугості, особливо якщо дитина злегка повненька.

Називаючи свою малечу "зайчиком" чи "мишкою", ви, батьки, звісно зовсім не бажаєте виставити крихітку боягузливою. Але ж в майбутньому у дитини можуть виявитися комплекси щодо власної меншовартості. Такого типу прізвиська здатні примусити дитину сприймати саму себе як "маленьку людину". Найчастіше, таке відбувається з хлопчиками - подібні прізвиська їм можна давати тільки до досягнення 4-х річного віку.

Немає сумніву, що батькам дуже хочеться називати своїх чад якомога лагідніше, тим самим показуючи їм свою турботу та любов. І все-таки, не варто таким захоплюватися, а також було б добре запитати саму дитину подобається їй чи ні те чи інше прізвисько. Адже інколи навіть наймиліші і найласкавіші прізвиська можуть бути сприйняті дитиною абсолютно інакше.

Важливо, щоб любі прізвиська, якими ви називаєте своїх дітей, були не нав'язливі. Поважайте інтереси своєї дитини. Також не змінюйте занадто часто прізвиська та не вдавайтеся до дуже заплутаних чи складних слів.

Але і називати крихітку лише по її імені також не найкращий варіант. Всілякі м'які, теплі звернення несуть в собі турботу, любов та гарне ставлення близької людини. Буває, що дитині дуже складно ставитись довірливо до батьків, а такі прізвиська можуть внести дружній настрій у ваш процес спілкування. Тобто, майте у всьому міру!

За матеріалами сайту mamaclub.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter