Чим зайняти дитину в дощову погоду

Родина
Юлія Малицька30 вересня 2014 о 15:442803 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Чим зайняти дитину в дощову погоду
Поради для матусь.

Чим зайняти дитину вдома в дощову погодуфото з сайту shalya-west.ru

Осінь поступово вступає в свої права, і за вікном все частіше сумовита картина - похмуро, сиро, накрапає дощ. Час прогулянок восени поступово скорочується, а це значить, що мамі пора задуматися про те, чим зайняти дитину вдома в погану погоду.

Які ж вигадати заняття і ігри, що найкраще підходять для похмурих днів, привносячи в будинок атмосферу тепла і затишку.

Тільки уявіть, що вам потрібно цілий день або більшу його частину провести з дитиною вдома, тому що на вулиці йде дощ. Якщо заздалегідь не передбачити таку ситуацію, можете бути впевнені, що до обіду запаси фарб, пластиліну, а також вашої фантазії і терпіння можуть вичерпатися. Тому скористайтеся цією шпаргалкою, щоб провести дощовий день з дитиною по-особливому.

Отже, чим зайняти дитину вдома, коли на вулиці дощ?

1. Приготувати разом що-небудь смачне. Зазвичай на ура йде випічка. Підберіть нескладний рецепт печива або кексу і вирушайте з вашим малюком на кухню. Нехай дитина прийме участь в замішуванні і розкачування тіста, виріже з тіста забавні фігурки формочками для печива, прикрасить готовий десерт збитими вершками, фруктами або тертими горішками.

2. Відзначити День народження. Так-так, не дивуйтеся. «Згадайте», може у однієї з іграшок малюка, якраз сьогодні День народження? Відмінно! Разом з малюком приготуйте подарунок для ляльки або ведмедика (цьому може бути малюнок або саморобка) і влаштуйте чаювання.

3. Запросити гостей (або самим сходити в гості). Можливо, хтось із ваших знайомих мам з дітками зараз теж сумує біля вікна і не знає, чим зайняти дитину вдома. Об'єднуйтеся. Вдвох чи втрьох мамам буде простіше придумати підходящі заняття для дітей, а малюки отримають можливість пограти новими іграшками та заодно попрактикувати навички спілкування.

4. Побудувати будиночок. Якщо у вашого малюка ще немає свого маленького укриття, саме час спорудити його. Підійде велика коробка або просто стіл, накритий великим покривалом. Допоможіть дитині облаштувати його нове «житло», розмістивши там улюблені іграшки. Після того як будиночок буде готовий, можна разом з малюком забратися в будиночок і, наприклад, почитати казки.

5. Сходити в бібліотеку. Вважаєте, що дощ - не привід відсиджуватися вдома? Тоді надягайте на малюка гумові чобітки і вирушайте-ка в бібліотеку? Ще жодного разу там не були? Що ж, осіння погода до цього дуже розташовує. Запишіть дитину в бібліотеку, разом пройдіться по залах і виберіть книги, які візьмете додому.

6. Підготувати випуск сімейної газети. А як вам така масштабна ідея? Особливо здорово вийде, якщо вдасться підключити до роботи над газетою інших членів сім'ї. Дорослі напишуть короткі замітки для газети, а діткам можна доручити прикрасити газету малюнками і відібрати підходящі фотографії. Добре, якщо випуск такої газети стане хорошою сімейною традицією.

7. Влаштувати лялькову виставу. У дощовий день приємно подивитися виставу лялькового театру. Якщо дитина ще зовсім маленький, просто розіграйте для нього коротку знайому казку або самі придумайте невеликий сюжет. Старша дитина може взяти участь у виготовленні ляльок і декорацій для вистави, і навіть разом з вами показувати виставу ввечері, коли зберуться всі домашні.

Тепер дощ не застане вас зненацька, адже ви знаєте, чим зайняти дитину вдома в погану погоду.

А як ви проводите з малюком дощові дні?

Матеріали з сайту razvivash-ka.ru

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter