Які думки викликає мультфільм "Маша і Ведмідь"

Родина
Юлія Малицька26 вересня 2014 о 08:4596876 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Які думки викликає мультфільм "Маша і Ведмідь"
"Маша і Ведмідь" - створений для дітей чи для батьків?

Два погляди про мультфільмі

Ви звертали увагу, як змінюється поведінка дітей після перегляду сучасних мультфільмів? Ні? А варто було б ...

Про «шкідливості» «Маші і Ведмедя» вже давно говорять психологи. Багато батьків помічають, як дитина починає повторювати дії Маші, зіставляти себе з героїнею як єдине ціле, деякі діти повторюють вчинки з мультфільму.

Проте не обійшлося і без заступників мультиплікаційного серіалу. Вони, навпаки, стверджують, що мультфільм корисний дітям, так як в ньому Маша отримує по заслугам за свої витівки.

Яку сторону прийняти: «за» чи «проти»? Вирішувати виключно вам,батькам.

Перший погляд: сайт Християнський погляд

Маленька дівчинка Маша і великий ведмідь Міша, головні герої популярного дитячого мультфільму "Маша і Ведмідь", що не б'ються між собою, як Том і Джеррі, вовк і заєць, Чіп і Дейл або кіт Леопольд з мишами. Але сюжет цього мультфільму - школа для майбутніх розпещених кокеток, які не вміють будувати нормальні сімейні стосунки.

Як тільки діти чують знайому мелодію мультфільму, що зібрав в інтернеті багатомільйонні покази, то відразу затихають і уважно дивляться чергову серію пригод Маші і Міши. Для батьків це свого роду виручалочка. Вони раді, що їх чада не заважають їм в домашній роботі, тому часто включають "Машу і Ведмедя", не звертаючи належної уваги на те, що ж насправді дивляться і вбирають в себе їхні діти. Давайте трохи проаналізуємо - окрім сучасної комп'ютерної графіки яку мораль пропонує мультфільм "Маша і Ведмідь"?

Зверніть увагу на поведінку Маші в кожній серії - це малятко управляє великим ведмедем, як хоче. І він покірно виконує всі її забаганки. Чому вчаться маленькі діти під час перегляду цього мультфільму? Хлопчики шоковані поведінкою Маші і з побоюванням сприйматимуть дівчаток, згадуючи розбещену Машу. Дівчатка весело спостерігають за тим, як маленька Маша крутить-вертить великим Мишком і підсвідомо будуть копіювати її поведінку.

В недалекому майбутньому ми з жахом будемо спостерігати за сумною статистикою розлучень, шукаючими причинами розпаду сімей. І мало, хто буде здогадуватися, що в справжньому житті "Ведмедик" не стане вічно терпіти розбещену кокетку "Машу". Це тільки в мультфільмі герої з серії в серію живуть в одній хатинці. У житті все по-іншому. Щоб уникнути зайвого головного болю і нікому не потрібного розлучення, розумні хлопці з кокетками своє життя пов'язувати не стануть.

Батькам не варто довіряти виховання яскравому, але сумнівному з точки зору моралі, мультфільму. Адже якщо сьогодні не привчимо дітей до взаєморозуміння і шанобливого ставлення до людей, то через деякий час ми обов'язково будемо мати ще більший відсоток розлучень в результаті закладеної в дитинстві психологічної моделі відносин Маші і Ведмедя.

Два погляди про мультфільмі

Другий погляд: думка блогера

Ще один якісний і хороший дитячий мультик про дівчинку і ведмедя, на місці якого я б давно посадив цю крихітку на ланцюг, покликав би МНС-ників і втік в Мексику.
Маша - архетип шкідливої дитини, яка займається мракобіссям і псуванням майна. Жахливо миле дівчисько, на мій погляд.

У кожному мультику розповідається чергова історія про те, як ведмідь щось робить і чимось займається, і тут приходить Машенька, і починає всіляко йому докучати, лізти куди треба і не треба і творити локальний хаос. Під кінець кожної серії персонажі миряться, братаються, і «чоломкаются» (тобто, цілуються), і всі щасливі. Кожен мультик, це добра історія про те, як, не дивлячись на всі перипетії в житті Ведмедя, не дивлячись на диявола з пекла, Машеньку, все у них добре в любові та гармонії.

Що ж угледіли в цьому мультику? А ось що, слухайте:

- Непослух, порушення норм відносин з батьками.

- Руйнування стереотипу про сім'ю .

Пані та панове, всі дивилися «Мауглі»? Думаю всі. Ви мені поясніть, як це так, хлопчик, вихований ведмедем, пантерою і зграєю вовків, залишається нормальним хлопчиком з нормальними цінностями, а ось Машенька, вся така бідна, позбавлена батьківського піклування, залишена на виховання ведмедя? ЖАХ!

А ось мої спостереження, що я вгледів у цьому мультику.

Ось, люди скаржаться на нього, що діти, дивлячись телевізор, вчаться у Машеньки поганому, поводяться не типово, допускають вільнодумство, хамлять батькам ...

А по моєму:

  • По-перше - у дітей просто недолік батьківської уваги, що дуже яскраво виражено в мультику.
  • По-друге - звичайна дитяча активність.

Всі ми знаємо що діти жахливо активні. Вони хочуть стрибати, бігати, скакати! Суть проблеми полягає в самих батьках, і сам мультик дуже повчальний в даному плані. Ведмідь намагається займатися своїми, «важливими» і «дорослими» справами, тоді як Машенька, в даному випадку, виходить, його дочка, нудьгує без свого вихователя.

Цілком аналогічно, так само чинять більшість сучасних батьків, тільки є на кого залишити дитину: тицьнув в кнопку – екран включився. Знайшов мультик, мовляв: «На дитя! Дивись! А я піду важливими справами позаймаюся ... »

Ось саме така схема поведінки сучасних батьків створює проблеми. Замість порожніх балачок з подругою або пляшечки пива краще б позаймались з дитиною, що б потім не було цих скарг «нахапався з телевізора, треба заборонити».

Дитина активна, дитина виховується телевізором, а не вами. Чи вам скаржитися?

А яка Ваша думка про мультик?

Матеріали з сайту kukolkam1.blogspot.com

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter