Лікарі викликають страх у дітей

Родина
Юлія Малицька28 серпня 2014 о 07:411671 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Лікарі викликають страх у дітей
Вилікувати крихітку в домашніх умовах не завжди можливо.

Лікарі викликають страх у дітейфото з сайту uaua.info

Звичайно ж , немає більшого стресу для мами і малюка , коли висновок лікаря говорить: «Необхідно лягти в лікарню». Як поводитися в цьому випадку? Страх за здоров’я крихітки і невідомість шокують і паралізують думки мами. Звідси паніка, яка, зрозуміло, передається дитині. На жаль, незважаючи на всі наші старання, вилікувати крихітку в домашніх умовах не завжди можливо.

Приймаючи рішення про те, лягати в лікарню чи ні, збережіть спокый і тверезість мислення , бо без вашої згоди лікарі не мають права госпіталізувати дитину, навіть якщо вона знаходиться в дуже важкому стані. Пам’ятайте, що саме від вашого вибору може залежати життя малюка. Глибоко вдихніть, морально зберіться ! А щоб не було так тривожно, давайте відкриємо двері дитячого стаціонару і заглянемо туди одним оком . Все зовсім не так страшно, як здавалося б, страх перед лікарями у дітей.

У приймальному відділенні

Спочатку ви потрапите в приймальне відділення лікарні. Черговий лікар проведе первинний огляд малюка, а також розпитає про перенесені хвороби, операції та алергічних реакціях. В історію хвороби запишуть домашню адресу, робочий і домашній телефони і місце роботи батьків.

У педіатрії

Нехай вас не дивує, що дитину госпіталізують «всього лише» з вірусною інфекцією або бронхітом. У дітей молодшого віку дуже швидко розвивається сильна інтоксикація, що істотно погіршує стан здоров’я. Ймовірно, ваш лікар помітив тривожні ознаки! В умовах відділення педіатрії малюка можуть оглядати в щоденному режимі, лікар при необхідності навіть вночі прийде на допомогу. Крім того, такі процедури, як ін’єкції ( уколи ) і крапельниці бажано проводити в стаціонарі. Режим соматичних відділень, як правило, лояльний: вас зможуть відвідувати рідні і приносити передачі. Ознайомтеся з розкладом дня у відділенні , де вказані години відвідування і час тихої години. Ще на прийомі в поліклініці уточніть, чи госпіталізують вас разом з малюком. Як правило, для забезпечення належного догляду спільне перебування мами і дитинки вітається адміністрацією лікарні. Однак не виключено , що вамі не нададуть окреме ліжко . Нічого не поробиш , доведеться розміститися на одному.

У хірургії

Певні захворювання вимагають надання хірургічної допомоги. На жаль, діти не є винятком. У більшості випадків така госпіталізація відбувається за терміновими показниками. Ще з ранку малюк грався, а ввечері машина швидкої допомоги мчить його, з болями в животі, в хірургічне відділення. Візьміть з собою речі першої необхідності: посуд для малятка, одну зміну одягу, підгузники, документи і гроші. Останнє пізніше привезе тато чи близькі родичі. Крихітку огляне хірург. Якщо рішення про операцію буде прийнято, то з малюком додатково познайомиться анестезіолог. Вам зададуть безліч питань: як протікала вагітність, чим хворіла дитинка раніше, чи немає алергії на будь-які медикаменти та ін. Не дивуйтеся ! Лікар бачить крихітку в перший раз і повинен за короткий час оцінити стан його здоров’я, щоб вибрати правильну тактику введення наркозу і проведення операції. Будь-які маніпуляції, а тим більше операція і наркоз, проводяться тільки з вашої письмової згоди! Ти маєш право відмовитися. Тільки зваж усі «за» і « проти», перш ніж це робити!

У реанімації

Для надання негайної медичної допомоги створені відділення реанімації та інтенсивної терапії, де проводять лікування важких захворювань, що нерідко вимагає постійного спостереження . У таких відділеннях є спеціальна апаратура, яка вимірює тиск, частоту дихання і температуру, а також показує, як працює серце малюка . У реанімаціях цілодобово працюють медсестри і лікарі. Вони постійно спостерігають за станом дитини і готові надати допомогу в будь-який момент. У відділенні реанімації через особливий режим діти перебувають без батьків. Але й тут передбачені відвідування. У реанімації режим дня набагато суворіший. Відвідувати малюків дозволяється тільки близьким родичам . Щоб зайти у відділення, необхідно надіти медичний халат, шапочку, маску і бахіли.

Мамі – заспокійливе, крихті -казку !

Хоча надмірно хворобливі або психотравмуючі маніпуляції проводяться під наркозом, для малятка перебування в лікарні є стресовою ситуацією. Як би не було складно, тримайте свої емоції « в кулачку »! Дитина не повинна бачити на вашому обличчі сумнівів і сліз. Чи не обговорюй з лікарем нюанси лікування при малюку: нехай з ним хвилину-другу побуде батько або няня відділення. Якщо необхідно прийняти складне рішення і залишити малюка одного , або в операційному блоці, або у відділенні реанімації, розкажіть йому історію чи маленьку казку. Обов’язково повідомте, що ви будеш з нетерпінням чекати повернення свого скарбу і будете приходити до нього! Спокійні навіювання мами творять справжні дива: навіть самий маленький карапуз, чуючи впевнений рідний голос, веде себе набагато спокійніше.

матеріали з сайту forchild.org.ua

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter