Нові учасники акції "Лист святому Миколаю"

Родина
Юлія Малицька26 листопада 2014 о 16:213458 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Нові учасники акції "Лист святому Миколаю"
Традиції Дня Святого Миколая

листzolochiv.net

У нас, в Україні, усе відбувається тихо-тихо. У ніч з 18 на 19 грудня в оселі, де живуть діти, нечутно приходить Миколай і так само нечутно кладе переважно під подушки, а іноді у черевички сплячої малечі жадані дарунки. І що характерно – саме ті дарунки, які собі намріяли слухняні хлопчики й дівчатка.

Звідки Миколай знає, що кому потрібно?

Взагалі-то напередодні чарівної ночі належиться написати лист-прохання до святого, покласти записку на вікно і сподіватися на здійснення мрії: чи то Ангел, чи то яка пташка-невеличка той лист забере. І Миколай точно знатиме, чого від нього сподіваються. Але якщо малюк ще цілком неписемний, то святий і так здогадається.

Навіть дорослі іноді «випрошують» невеличкий презент. Кому ж це не приємно!

Здавна існувало повір’я - якщо в ніч перед Миколаєм загадати благочестиві побажання, то святий їх обов’язково виконає. Хоча, може, і не зразу. Як би хотілося прокинутися ранком і знайти під подушкою досі недоступні й такі необхідні кожному розкішні речі - скажімо, список дуже сумлінних, освічених і безкорисливих, як Святий Миколай, депутатів та чиновників - імена тих людей, які мають у своєму житті одне-однiсiньке покликання, одну-однiсiньку амбіцію: служити країні, народу, робити все заради поліпшення його життя.

А що чекає неслухняних? Ну, таких в Україні геть мало. Якщо трапляються, то їм дістається різочка, але тоненька і недовга. А якщо мама й тато дуже попросять Миколая, то крім різочки святий все ж покладе бодай цукерку чи мандаринку. Хіба би дитина зовсім не вірила в диво. Хіба би не знала й не чула, що є така пісенька, якою можна заслужити милість святого: «Ой, хто, хто Миколая любить, ой, хто, хто Миколаю служить, тому святий Миколай у всі часи помагай».

У Західній Україні до цього дня випікають спеціальне печиво - «миколайчики», які кладуть дітям під подушки разом з іншими подарунками. На сході кроплять свяченою водою стайні, клуні, худобу. І саме після зимового Миколи розпочинався в Україні веселий «сезон» вечорниць - час веселощів, пісень, жартів, кохання і сватання.

Привітання до Дня Св. Миколая

1. Від хатинки до хатинки Ходить Миколай - Кожушок чарівний, Срібна борода. Він несе дарунки Діточкам малим І любов дарує Українцям всім!

2. Святий Миколаю,Тебе я чекаю,У нічку святкову З'явись мені знову З небесної казки. Для Божої ласки))

3. Миколаю - Миколаю!Всі на тебе ми чекаєм!Ти заходь у кожен дім, Щоб добробут був у нім!

Лист 11

Цей лист надійшов із с. Андріївка Машівського району, Полтавської області від Каті Пасинок.

лист

Лист 12

Лист із с. Савенці, Оржицького району, Полтавської області від Каріни Охріменко.

лист

Матеріали з сайту shilova.org

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter