Ідеальних свекрух не буває

Родина
Юлія Малицька17 серпня 2014 о 14:271461 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ідеальних свекрух не буває
Якщо вам потрібна ідеальна свекруха - станьте ідеальною невісткою!

Наші бабусі – мама і свекрухафото з сайту lady.tochka.net

У більшості жінок стосунки з власною мамою складаються куди краще, ніж зі свекрухою. Однак, бувають і винятки, коли свекруха виявляється набагато лояльнішою і тямущою за більш близьку людину - маму.

Ідеальним варіантом для молодої сім'ї можна назвати роздільне проживання з бабусями. При цьому вітається готовність бабусь оперативно прибути до вас на допомогу на перше прохання або забрати малюка до себе в гості. Якщо Ви проживаєте спільно з бабусею, з одного боку вам простіше: поруч реальний помічник, що бере на себе частину господарства та допомогу з дітьми. Однак будьте готові, що навіть при самих ідеальних відносинах з мамою, або зі свекрухою, рано чи пізно виникне камінь спотикання на побутовому грунті, або в питаннях виховання дітей. Адже молода сім'я - це злиття двох зовсім різних кланів, зі своїми традиціями і звичками. Молоді притираються і створюють щось своє, спільне і відмінне від інших. А спільне проживання з батьками може викликати нав'язування традицій тієї сім'ї, у чиїх батьків живуть молоді. Часом це проявляється в дрібницях, але крапля води і камінь точить. У такій ситуації дуже важливо бути мудрими і терплячими один до одного. Ні в якому разі не допускайте бабусь у свій особистий простір, не скаржтеся один на одного, не діліться інтимним і не сваріться в присутності бабусь.

Свекруха... Скільки анекдотів і душевних історій про цих жінок переходить з уст в уста. Більшість невісток зізнаються, що відносини з мамою чоловіка у них далеко не ідеальні, що вони просто терплять один одного. Мабуть, ідеальних свекрух не буває за визначенням, але ми можемо пофантазувати і створити таку модель.

Якщо свекруха є за сумісництвом ще й тещею (тобто у вашого чоловіка є заміжня сестра) - Вам пощастило. Свекруха-теща спостерігає відносини дочки з її свекрухою і робить висновки.

Якщо Ви не перша невістка, а друга (тобто у чоловіка є жонатий брат) - теж не найгірший варіант. Вся енергія свекрухи або розподіляється між невістками, або вже витрачена на першу. І ви завжди можете порадитися з першою невісткою на предмет тактики поведінки - в даному випадку краще вчитися на чужих помилках.

Яка ж вона, ідеальна свекруха?

Вона живе далеко і приїжджає не часто. Про приїзд попереджає заздалегідь. Приїжджає до вас не відпочивати, а допомагати. Не критикує ваш побут – готування, прибирання, звички і т.д. Особливо при своєму синові - вашому чоловікові.

Онуків любить однаково не залежно від статі і порядку народження. Не нав'язує своє бачення світу, вашої квартири, не переставляє ваші меблі, не викидає непотрібні на її думку речі. Не втручається у ваші стосунки з чоловіком. Має своє особисте життя, якісь захоплення для виплеску енергії. Бажає щастя своєму синові і намагається любити невістку. Ніколи не буде шантажувати тим, що допомогла вам чимось.

Ті ж пункти, в принципі, можна віднести і до вашої мами. Просто зі своєю мамою простіше домовитися.

Якщо вам потрібна ідеальна свекруха - станьте ідеальною невісткою! Погоджуйтеся з її думкою (зробити-то можна і по-своєму), не суперечте і ставтеся з повагою. Адже ця жінка - мати вашого коханого, бабуся ваших дітей! Зі свого боку не допускайте в розмові з чоловіком ні образ, ні прозорих натяків на адресу свекрухи.

Якщо у Вас є син - ви так само потенційна свекруха. Уявіть себе на цьому місці. Ось ваш 16-річний син представляє вам малосимпатичну істоту з кривими ніжками і пірсингом у носі та повідомляє «Це Маша. Я її люблю!». Постарайтеся вже зараз налаштувати себе адекватно. Почуття своїх дітей треба поважати!

Звісно неприємно, коли бабуся активно втручається в ваш особистий простір, але набагато сумніше, коли бабусі навпаки, відмовляються від візитів до вас, не цікавляться дітьми і взагалі не стосуються вас ніяким боком.

Матеріал з сайту mamaclub.ua

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter