Що робити, якщо дитина бреше

Родина
Юлія Малицька20 листопада 2014 о 13:501486 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Що робити, якщо дитина бреше
Не плутайте брехню з фантазією.

Що робити, якщо дитина брешеvk.com

Дитина вам уперше збрехала, для вас це як грім серед ясного неба. І ви не знаєте, як себе вести в такій ситуації.

Що робити, якщо дитина вам бреше?

Згадайте свої відчуття. Перша реакція, швидше за все, обурення. Адже ви поставили собі за завдання виховати чесного дитини, читаєте йому казки, де правда сильніша, ніж брехня, розповідаєте постійно, що потрібно говорити тільки правду.

Однак на секундочку задумайтеся, чи завжди ви своєю поведінкою подаєте правильний приклад?

Згадайте, чи часто ви просили свою дитину сказати по телефону, що вас немає вдома, або запевняли її з'їсти ложечку-другу ненависного їй сиру, розповідаючи при цьому, що вона їсть найсмачніше на світі морозиво, а кип'ячене молоко і зовсім з вітамінами зростання! Але все ж, якщо неприємна ситуація сталася, ні в якому разі не можна карати за такий проступок своє чадо, так само як і робити вигляд, що йому вдалося обвести вас навколо пальця. Є третій вихід з ситуації - навчити дитину говорити правду. Будьте готові, що вам знадобиться це вміння, коли дитині буде 3 роки.

Наприклад, досить поширена ситуація, ваше чадо розбив вазу, і, злякавшись покарання, сказало, що це зробив кіт. Вам краще всього буде відреагувати таким чином. Погладити кота і сказати, що не будете карати вихованця, адже точно впевнені, що він зробив це не зі зла, і, найголовніше, кіт ні в якому разі не звалив би провину на іншого. Акцентуйте увагу дитини на тому, що якщо ти скажеш правду, ніколи не будеш покараний. У результаті дитина зрозуміє, що вигідніше говорити правду. Але і ви повинні стримати свою обіцянку - в майбутньому не карати, якщо він зізнається у скоєному.

Ще один важливий момент - не плутайте брехню з фантазією. Маленька трирічна донька розповідає вам, наприклад, що бачила тигреня, який грав з дітьми. Не поспішайте звинувачувати її у брехні, вона просто фантазує. Краще направте фантазії дитини в потрібне русло - запропонуйте разом скласти казку.

Пам'ятайте, що від ваших дій залежить, чи буде дитина брехати чи ні, а коригувати його поведінку краще на ранніх стадіях, починаючи з трирічного віку.


Матеріали з сайту poradumo.pp.ua

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter