Шлюб і віддача: як поводити себе з чоловіками

Родина
Юлія Малицька25 вересня 2014 о 18:532418 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Шлюб і віддача: як поводити себе з чоловіками
Секрети побудови хорошого міцного шлюбу.

Шлюб і віддача: як поводити себе з чоловіками

Шлюб – це віддача. У всіх її проявах. Це звучить дуже просто. Насправді, це так і є. Але щоб навчитися цьому треба багато думати та працювати над собою, а ще – покопатися у глибинах своєї душі та віднайти там приховані запаси сили та волі.

І чоловіки, і жінки повинні акцентувати увагу на віддачі, якщо хочуть побудувати успішний шлюб. Як часто говорять психологи, шлюб – це не 50 на 50, це 100 на 100. Сьогодні ми зупинимося на кількох з безлічі способів, якими жінки можуть зміцнити шлюб на основі віддачі.

1.Одяг

Якщо ви обираєте «парадний» наряд для прогулянки з подружками, а вдома натягуєте старий зашморганий халат, то це досить яскраво свідчить про розстановку пріоритетів і про те, наскільки спотворена ваша система цінностей. Бажання гарно одягатися для свого чоловіка – це прояв ніжності та доброти. Іноді для цього потрібно обрати ті стилі та кольори, які вам не дуже до вподоби, але йому точно припадуть до душі.

2. Виявляйте увагу

Усі хочуть, щоб їх слухали – і чули. Під кінець довгого дня, проведеного чи на роботі, чи з дітьми, вам, можливо, не дуже хочеться вислуховувати скарги благовірного на життя. Проте все одно робіть це. Це має подвійний ефект: і чоловік задоволений, і ви можете дізнатися чимало нового про нього.

3. Проявляйте інтерес

Виявляти увагу – це добре, але навіть краще щиро цікавитися його життям. Якщо щось викликає інтерес у вашого чоловіка, воно повинно викликати його і у вас. Навіть якщо у вас абсолютно різні хобі, все одно цікавтеся тим, що робить ваш милий. Нехай він розповість вам подробиці останнього матчу «Динамо» чи турніру з боулінгу серед членів клубу любителів пива – як би нудно вам не було, намагайтеся цього не показати. Те ж саме стосується і питань роботи. Він проводить так багато часу в офісі – невже ви не хочете знати, чим він там займається?

4. Не спіть

Щоб виконати пункти 2 і 3, вам, можливо, доведеться не спати, навіть коли дуже цього хочеться. Особливо це стосується того періоду, коли у вас малі діти. Хоча це і нелегко, проте якщо ви ляжете спати рано, то час, проведений з чоловіком наодинці, буде дорівнювати 0 годин 0 хвилин. Якщо ж ваш мужчина змушений не бути вдома ввечері – через додаткову роботу чи навчання, - для нього дуже важливо, коли він повернеться, бачити, що ви на нього чекаєте. Цим ви переконуєте його: «Мені не байдуже». Це створює відчуття дому в звичайному будинку.

5. Готуйте вечерю

У сучасному світі, якщо ви вважаєте, що жінка повинна гарно одягатися та куховарити, ви ризикуєте отримати звання героїні фільму «Степфордські дружини». Проте звичайна віддача, уважність та розсудливість не роблять з вас робота. Хоча це і не завжди можливо, проте чоловікам подобаються домашні страви. Вони іноді вважають їх навіть кращими за родзинки меню найвишуканіших ресторанів. Тому ви не повинні створювати кулінарний шедевр, достатньо вже того, щоб ВИ щось приготували. Звісно, потрібно враховувати, що ваш чоловік любить, а що ні.

6. Уважно та чутливо ставтеся до його потреб

Якщо ваш благовірний надає перевагу тихому вечору на дивані після робочого дня, не плануйте якихось походів, культурних заходів чи візитів гостей. Якщо ж він любить гуляти, найміть няню для дитини та намагайтеся сприймати його ініціативу.

7. Виражайте свою любов словами

Не повірите, але навіть великі, грубі серйозні та сильні супермени хочуть знати, що їх люблять. Не достатньо самих лише дій («Я 25 років прала твої шкарпетки, готувала свіжий борщ та прибирала в хаті…»); говоріть про свої почуття як можна частіше.

8. Показуйте своє захоплення ним

Повага дружини чоловікові потрібна навіть більше, ніж любов. Не соромтеся сказати, що ви пишаєтеся тим, як легко він може впоратися із ситуаціями та людьми, як гарно він виконує свою роботу, який він чудовий батько. Такий спосіб віддачі надзвичайно важливий для того, щоб мужчина почувався щасливим. Сказати кілька схвальних слів – це ж так просто, але чомусь ми так рідко це робимо…

9. Заохочуйте його розповідати про свої мрії та допомагайте втілювати їх у життя

Виберіть час, щоб поговорити про те, чого він хоче. Як у нього справи? Чи потрібна йому ваша підтримка? За допомогою віддачі ви можете пришвидшити втілення його мрій у життя.

10. Допомагайте йому робити те, що йому не подобається

Більшість чоловіків ненавидять ходити по магазинах. Жінкам це зазвичай подобається, тому звільніть його від цього ненависного заняття. Іноді, звісно, буває так, що особиста присутність необхідна – наприклад, коли ви обираєте одяг чи взуття. Але щоб полегшити участь свого коханого, пробіжіться по магазинах та виберіть варіанти, а вже потім ведіть його заздалегідь визначеним маршрутом. Крім того, у всіх є певні домашні обов’язки, які зазвичай ой як не хочеться виконувати. Якщо ви можете взяти частину роботи на себе, зробіть це. Він абсолютно точно буде вдячний.

Секрет побудови хорошого міцного шлюбу – це не якась таємнича і заплутана астрологічно-кабалістична формула. Він простий і прямий. Але іноді це так складно – коли ви втомлені, коли бешкетують діти, коли горить робота, коли доводиться готувати до свята, як на 300 осіб, коли у домі безлад, коли нервове напруження зашкалює… Іншими словами, майже завжди. Але якщо ви все ж не забудете про віддачу, навіть під тягарем усіх цих обставин, то отримаєте у винагороду довгі роки щасливого подружнього життя.

Матеріали з сайту poradnyk.com.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter