Виховуй дитину за допомогою казок про неї

Родина
Юлія Малицька13 вересня 2014 о 17:481915 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Виховуй дитину за допомогою казок про неї
Казка виховає в дитині впевненість в собі.

Виховуй дитину за допомогою казок про неїфото з сайту nashamama.com

Ми читаємо дітям казки з багатьох причин. По-перше, так робили наші бабусі й прабабусі. По-друге, діти люблять казки, і, по-третє, казки люблять не лише діти, а й дорослі. Тож за читанням казки може зібратися вся сім’я.

А якщо казка розповість дитині про її ж пригоди, наприклад, про те, як вона народилася, як мама і тато вибрали їй ім'я, як малюк почав ходити, то казка стане найулюбленішим заняттям для дитини.

Що таке персоналізована казка

Персоналізована казка – це казка, прочитана спеціально для твоєї дитини. Головний герой персоналізованої казки – конкретна дитина, її батьки, бабусі й дідусі, друзі. Слухаючи таку казку, дитина розуміє, що йдеться про неї, адже головний герой за характером дуже схожий на неї. Звісно, максимально корисну для дитини персоналізовану казку можуть розповісти батьки дитини. Хто як не тато і мама знають усе про найпотаємніші почуття, переживання та страхи малюка.

Саме в персоналізованій казці батьки можуть висловити все те, що наболіло за день, якщо, наприклад, дитина була неслухняною. Або ж, навпаки, наче мимохідь похвалити дитину за її досягнення, розважити після важкого дня, дозволивши їй почуватись принцом, принцесою, чарівником тощо. Тут уже все залежить від батьківської фантазії.

Якщо у батьків не дуже розвинена уява, можна звернутися до спеціалізованого видавництва. Там за невеликі гроші можна замовити книжку з персоналізованими казками. Книжка може бути й розмальовкою.Тобто дитина не лише читатиме казки про себе в книжці, де на обкладинці її ж фото, а й потім розфарбує ілюстрації з власним зображенням.

Навіщо потрібні персоналізовані казки

Персоналізована казка стане для батьків справжнім помічником. Наприклад, якщо дитина боїться темряви, можна скласти казку про те, як маляті вдалося перебороти свій страх. Перевага казки про дитину в тому, що її можна скласти, вирішуючи в ній найважливішу проблему малюка. І ненав'язливо підказати дитині, як можна впоратися з проблемою.

У казці твоя дитина зможе подолати всі перешкоди, впоратися з усіма труднощами, перемогти всі свої страхи, непевність у собі. А ще казка навчить дитину проявляти любов до навколишніх, поважати інших, спілкуватися з дітьми та заводити друзів. Ставши героєм казки, який здійснює подвиги, дитина зрозуміє, що в неї вірять. Це допоможе дитині стати успішною у дорослому житті. Розповідаючи казку дитині про її ж подвиги, можна запрограмувати дитину на успіх у майбутньому.

Персоналізовані казки, як і інші казки, розвивають у дитини фантазію й образне мислення, що необхідні для вміння розуміти й сприймати світ і навколишніх. Персоналізовані казки допоможуть без довгих і нудних повчань виховати в дитині позитивні якості, доброту, розуміння, вміння співчувати навколишнім, ділитися з друзями, навчати любити батьків. А в складній ситуації казка стане справжніми ліками для дитячої душі!

А ти розповідаєш своїй дитині казки про неї?

Матеріали з сайту lady.tochka.net

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter