Створюємо вироби з каштанів

Родина
Юлія Малицька18 вересня 2014 о 17:0016486 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Створюємо вироби з каштанів
Чудовою формою дитячої творчості є вироби з каштанів.

Вироби з каштанів

У спілкуванні та взаємодії з природою – діти всебічно розвиваються, дізнаються її закони, розвивають спостережливість та аналітичне мислення. Крім того, природа допомагає творчому розвитку, надихаючи на створення всіляких аплікацій, композицій, картин. Чудовою формою дитячої творчості є вироби з каштанів, які зроблені своїми руками, вони можуть стати не просто іграшкою, а й предметом гордості малюка. Крім стимуляції дрібної моторики, гнучкості та спритності пальчиків, фантазії, вони допомагають формувати дбайливе ставлення до природи та початкові трудові навички.

Для того, щоб вироби вийшли гарними, акуратними і зберігалися довго, слід дотримуватися кількох простих рекомендацій:

  • для виготовлення виробів з каштанів для дітей краще всього брати ті, які тільки впали на землю – вони більш м'які, їх легше проколювати і різати;
  • каштани – досить важкий матеріал, тому для з'єднання деталей саморобки між собою потрібно використовувати міцні кріплення: зубочистки, дріт. У будь-якому випадку каштан слід попередньо проколоти шилом або товстою голкою;
  • зберігати поробки слід в помірно зволоженому приміщенні – від високого рівня вологості каштани покриваються пліснявою, а від дуже сухого повітря – всихають і твердіють;
  • для того, щоб розмістити затверділий каштан, можна на кілька годин помістити його у воду.Пропонуємо вашій увазі кілька ідей з приводу того, що можна зробити з каштанів.

Пропонуємо вашій увазі кілька ідей з приводу того, що можна зробити з каштанів.

Вироби з каштанів

"Кошеня із каштанів"

Вам знадобляться такі матеріали:

- лусочки ялинової шишки;

- каштани різних розмірів;

- хвоя;

- ягідка горобини;

- гілочки;

- шило;

- фломастер;

- клей.

Покрокова інструкція виконання:

Крок 1. Підберіть каштан для голови кошеня. За допомогою шила зробіть у ньому отвір. Потім вставте в нього та за допомогою клею закріпіть тонку коротку гілочку чи шматочок сірника. Отримаємо шию кошеняти.

Вироби з каштанів

Крок 2. Візьміть два каштана, продірявте в них отвори й, за допомогою тоненької гілочки та клею, щільно з'єднаєте кашатани між собою - вийде тулуб кошеня.

Вироби з каштанів

Крок 3. З лусочок слабкої ялинової шишки зробіть для кошенятка вушка та приклейте їх до голови. Маркером, фломастером або гелевою ручкою намалюйте кошеняті оченята.

Вироби з каштанів

Крок 4. Зробіть мордочку із половинки ягідки горобини. З обох сторін приклейте до неї вусики з соснової або ялинової хвої.

Вироби з каштанів

Крок 5. Шилом зробіть в тулубі кошеняти отвір для шиї та з'єднайте тулуб і голову. За допомогою клею зафіксуйте їх.

Вироби з каштанів

Крок 6. Також шилом зробіть в нижній частині тулуба для лапок чотири отвори. А в задній частині тулуба один отвір для хвоста.

Вироби з каштанів

Крок 7. Зробіть лапки і хвостик із тонких гілочок або шматочків сірників. Вставте їх у тулуб кошенятка та закріпіть за допомогою термоклею.

Вироби з каштанів

Котик готовий!

Вироби з каштанів

«Ведмедик»

Для виробу знадобляться:

- каштан великий – для тулуба;

- каштан середнього розміру – для голови;

- два маленьких каштана – для вух;

- пластилін.

Хід роботи.

За допомогою пластиліну голову ведмедика прикріплюємо до тулуба, до голови – вуха. З пластиліну виліплює очі, ніс, рот. Ведмедик готовий!

Вироби з каштанів

«Їжачок з каштана»

Нам знадобляться:

-один каштан з оболонкою;

-кілька ягідок горобини;

-кілька листків з дерева;

-пластилін : коричневий, чорний і білий.

Хід роботи

Вирізаємо приблизно третю частину від зеленої оболонки каштана, за допомогою пластиліну кріпимо її до каштана. Ліпимо з пластиліну мордочку. В якості завершального штриха на «голки» нашому їжакові наколюємо здобич – листочки і горобину.

Вироби з каштанів

«Гусінь із каштанів»

Для того, щоб зробити симпатичну гусеничку, знадобляться:

каштани – 6 штук;

пластилін кольоровий;

сірники.

Хід роботи

З пластиліну катаємо невеликі кульки і з двох сторін притискаємо їх каштанами. Із сірників і пластилінових кульок робимо ріжки. Мордочку також ліпимо з пластиліну. Виходить ось така осіння гусінь.

Назбирайте каштанів, різнобарвного листя, принесіть додому та спробуйте виготовити подарунки для рідних та друзів.

Матеріали з сайтів wjournal.com.ua та kidmade.com.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter