Як побороти страх непотрібності у чоловіків

Родина
Юлія Малицька17 вересня 2014 о 17:211996 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як побороти страх непотрібності у чоловіків
Що таке криза середнього віку і як із нею впоратися.

Як побороти страх непотрібності у чоловіків

Безцільно прожиті роки

Тобі знайоме те неприємне відчуття, коли ти довго-довго слухаєш вподобану тобою музику, а потім, в один прекрасний момент, розумієш, що в ній немає нічого особливого (та й навколо, якщо розібратися, існує величезна кількість музики кращої, ніж ця)? Якщо так, то ти в загальних рисах можеш зрозуміти, що таке криза середнього віку у чоловіків, яка "б'є" кожного другого чоловіка старше 30 років. Єдина проблема в тому, що ти можеш переключити трек або завантажити на свій плеєр іншу музику - а чоловік не може впоратися з проблемою так само легко і швидко.

У чому полягає суть переживань чоловіка в цей важкий період?

У тому, що його життя встигло йому приїстися. Те, чого він прагнув так довго, протягом усього свого усвідомленого самостійного життя, йому набридло. І тепер його мучать думки про те, що всі його зусилля і весь цей час були витрачені даремно.

У чому це виражається? Чоловік різко змінює свій графік життя. Якщо раніше він був домосідом - то тепер він постійно затримується після роботи. У сім'ї він стає мовчазним і замкнутим, у нього з'являється тяга до алкоголю і неприязнь до бесід про побут і повсякденні справи. Можливо, він почне ходити наліво - якщо вчасно не зрозуміти його і не надати необхідну допомогу.

Пережити кризу середнього віку самостійно - це дуже складно. Без допомоги ззовні, без дійсної подружньої та сімейної підтримки це неможливо. Дуже часто зневірені чоловіки ламають усе, що встигли побудувати за своє життя - кар'єру, сім'ю, стан у суспільстві - і при цьому щиро не розуміють істинної суті речей. Побут для них - в'язниця, а ти можеш перетворитися на головного тюремника і ворога свого чоловіка.

Як врятувати чоловіка

  • Зміна обстановки. Вибий чоловіка зі звичного циклу його життя. Умов його взяти на роботі відпустку і організуй якесь гарне і яскраве дозвілля на тиждень або два. Красивий антураж і непізнані раніше радості відволікатимуть твого чоловіка від похмурих роздумів про сенс його життя.
  • Турбота і участь. Він настільки звик бути главою сімейства, що вже втомився від цього. Дозволь йому відпочити і не навантажуй його турботами про набридлий побут. При цьому дай йому відчути, що він як і раніше коханий, що всі його труди високо цінуються. Адже, врешті-решт, його частка в сьогоднішньому достатку твоєї родини дуже велика.
  • Не докоряй йому, якщо він вирішив відхилитися від звичного розпорядку. Якщо твій чоловік ваирішив випити келих пива в барі у компанії друзів замість тихої сімейнії вечері - він має на це повне право. Якщо ти будеш підтримувати в родині політику розстрілу за крок ліворуч - крок праворуч, роздуми твого чоловіка про побут як про в'язницю лише отримають обґрунтування.

При цьому не варто поводитися так, ніби нічого не відбувається. Можеш дати своєму чоловікові зрозуміти, що тобі не подобаються зміни, які з ним відбуваються. Можливо, він помітить те, що з ним твориться, і почне боротися з цим і сам. У кожному разі твоя допомога в боротьбі із кризою середнього віку стане вирішальним фактором у рішенні, чи відзначить твій чоловік свою перемогу за сімейним столом чи в обіймах іншої жінки.

Матеріали з сайту lady.tochka.net

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter