Як виростити впевнену в собі дитину

Родина
Юлія Малицька16 вересня 2014 о 07:151832 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як виростити впевнену в собі дитину
Дізнайся більше про правила виховання

Як виростити впевнену в собі дитину:фото з сайту vseodetyah.com

Всі ми трохи "недолюблені" своїми батьками. А між тим, батьківська любов, ласка, похвала, підтримка в дитинстві - фундамент для дорослої, самодостатньої і, головне, упевненої в собі особистості.

Зі свого боку, батьки бояться розбалувати дітей, зробити їх занадто зніженими, безвідповідальними і непідготовленими до життя. Однак це ніколи не трапиться, якщо дотримуватися 5 простих правил:

1.Похвала.

а) Похвала має бути конкретною (не просто "молодець", а "ти молодчина, що поклав взуття на місце"). І обов'язково щирою. Діти чудово відчувають фальш.

б) Хваліть процес, докладені зусилля, але не якісь постійні якості (не "Ти молодець, що отримав 5. Це тому що ти розумний хлопчик", а "Ти молодець, що отримав 5. Це тому що ти постарався/добре підготувався/почитав матеріал".

в) Кожного дня, перед сном, говоріть дитині щось хороше.

2. Прийняття рішень.

Дайте дітям можливість самим вибирати і приймати рішення, що стосуються речей підходящих їм за віком, довіряйте їм. Тим не менш поясніть, що є "залізні" кордони. Наприклад, жодних переговорів на тему пристібатися в машині чи ні.

3. Правила.

Завжди пояснюйте дітям причини тих чи інших правил - не "не лізь до клавіатури коли я працюю, зараз надаю по попі", а "мама працює, заробляє гроші, на те й те. Робота важливіша ігор ".

4.Ставлення до інших людей.

Розмовляючи з дитиною, зачіпайте тему того, що думають чи відчувають інші люди, поясніть, що їхні почуття/думки/бажання можуть бути відмінні від наших. І обов'язково будьте уважним слухачем, виявляйте щирий інтерес.

5. Любов.

Найголовніше - не забувайте казати своїм дітям, що ви їх любите, обіймати, цілувати, та й просто зберігати при спілкуванні візуальний контакт.

Занижена самооцінка доставляє безліч різних неприємностей своїм власникам. У таких людей, як правило, виникають проблеми в комунікативній сфері, які тягнуть за собою ще більш серйозні порушення (як в особистих відносинах, так і в професійному плані). Саме тому так важливо прищеплювати людині впевненість у собі, починаючи вже з дитячого віку.

Пам’ятайте, що ніякі дорогі іграшки не зможуть компенсувати недолік батьківського спілкування з дитиною і зробити його щасливим і впевненим у собі.

Матеріали з сайту lady.tochka.net

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter