Як зробити пальчикові фарби своїми руками?

Родина
Юлія Малицька19 липня 2014 о 15:153578 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Як зробити пальчикові фарби своїми руками?
Рецепти пальчикових фарб.

Як зробити пальчикові фарби своїми руками?фото з сайту doshkilniatko.net

Малювання пальчиками сприяє розвитку дрібної моторики, уяви, образного мислення. Тому ми пропонуємо маленьким художникам пальчикові фарби. Цими фарбами можна малювати на папері, картоні, склі і багато чому іншому. Вони не утворюють плям, легко змиваються із стекол і рук. Фарби безпечні для здоров’я малюків, оскільки не містять шкідливих компонентів.

Рецепт пальчиковых фарб №1.

0.5 кг борошна, 5 ст. ложок солі, 2 ст. ложки олії, додати води – до консистенції густої сметани. Усе це перемішуємо міксером, потім отриману масу розливаємо в окремі баночки, додаємо харчовий барвник (буряковий або морквяний сік, як варіант – пасхальні набори), перемішуємо до однорідної маси.

Рецепт пальчиковых фарб №2.

У мисці змішати 1/3 чашки крохмалю і 2 ложки цукру. Додати 2 склянки холодної води і поставити на маленький вогонь. Варити 5 хвилин постійно помішуючи, поки суміш не стане напівпрозорою гелеподібною масою. Коли ця маса охолоне, в неї додати 1/4 чашки рідкого засобу для миття посуду (це зробить фарби такими, що легко змиваються з одягу і інших поверхонь.) Потім масу слід розділити на декілька порцій і в кожну порцію додати або харчову фарбу, або нетоксичну гуаш.

Рецепт пальчиковых фарб №3.

Змішайте 1,5 склянки крохмалю і 0,5 склянки холодної води, до отримання однорідної маси. Додайте туди літр окропу, безперервно помішуючи до отримання прозорої маси. Продовжуючи помішувати всипте 0,5 склянки тальку. Коли суміш охолоне, додайте 1,5 склянки стружки з мила і гарненько розмішайте. Розлийте в баночки, підфарбуйте порошковою фарбою і трохи охолодіть.

Як зробити пальчикові фарби своїми руками?фто з сайта blogs.privet.ru

Отже, малювання пальчиковими фарбами сприяє ранньому розвитку творчих здібностей. Не тому, що малюк вчиться малювати, а тому, що він вчитися самовиражатися, передавати свої відчуття і враження. І, нарешті, влаштоване крихітці малювання, принесе йому і вам величезне задоволення! Адже маленькі діти так люблять нові ігри, щось незвичайне, а якщо раптом ще і дозволять “забруднити” ручки і усе навкруги – буря захвату гарантована!

Матеріал з сайта forchild.org.ua

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter