Косметолог Наталія Протас: «Перед тим, як видаляти пігментні плями, необхідно з’ясувати причину їх появи»

Шкіра, нігті, волосся
Ольга Правденко30 березня 2014 о 14:273022 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Косметолог Наталія Протас: «Перед тим, як видаляти пігментні плями, необхідно з’ясувати причину їх появи»
Доброго дня! Мені 28 років, я не народжувала. 2 роки тому на обличчі з’явилося невелика пігментна пляма світло-коричневого кольору.

Косметолог Наталія Протас: «Перед тим, як видаляти пігментні плями необхідно з’ясувати причину їх появи»

Спочатку я не звернула уваги, але через деякий час біля неї утворилося ще 2 такі ж плями. Вони не болять, не сверблять, у районній поліклініці дерматолог сказав, що вони не несуть небезпеки і порадив почекати, доки зникнуть самі. Але в Інтернеті я прочитала, що їх можна вивести з допомогою процедур у салоні краси. Розкажіть про безпечні способи позбавлення від пігментних плям. Дякую.

На запитання Лариси відповідає Наталія Протас, косметолог з медичною освітою, працює в салоні краси «Студія L».

Звичайно, заочно, без пацієнта важко давати якісь поради. У будь-якому випадку, спочатку треба подивитися на ці пігментні плями, вияснити причину їх появи і за потреби направити пацієнта на додаткову консультацію до лікаря відповідного профілю. Якщо ж лікар чи косметолог вирішить, що їх можна знебарвити, то спочатку необхідно з’ясувати настільки глибоко закладені пігменті плями. Це можуть бути епідермально-поверхневі пігментні плями, тобто такі, які знаходяться на поверхні шкіри, або дермальні – закладені в глибоких шарах шкіри. З останніми дуже складно боротися, вивести їх практично не можливо. Тож, якщо в Лариси епідермально-поверхневі пігментні плями, позбутися їх можна з допомогою різних процедур. У нашому салоні ми застосовуємо різноманітні пілінги та відбілюючи процедури. Проте часто боротися з пігментними плямами можна і в домашніх умовах. Необхідно лише правильно підібрати косметичні засоби, до складу яких входять спеціальні депігментуючі засоби. Та краще не ризикувати і перш, ніж видаляти самостійно пігментні плями, звернутися за консультацією до спеціаліста.

Щоб уберегтися від появи пігментних плям необхідно правильно доглядати за шкірою, і влітку і взимку, наносити на шкіру сонцезахисні креми, підбирати SPF (ступінь захисту від сонця) під фото тип своєї шкіри. Обов’язково використовуйте креми з антиоксидантами та вітаміном С, які захищають шкіру від згубної дії навколишнього середовища. Якщо ж у вас вже є пігментація на обличчі, то купляйте креми, які знебарвлюють їх або зупиняють подальшу пігментацію.