У Полтаві батьків проблемних дітей закликають не боятись звертатись в міліцію

Ситуація
Юлія Обелець2 жовтня 2014 о 14:001289 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві батьків проблемних дітей закликають не боятись звертатись в міліцію
Звернення в правоохоронні ограни за допомогою у вихованні проблемної дитини, не означає, що її поставлять на облік, – твердять в міліції.

У Полтаві батьків проблемних дітей закликають не боятись звертатись в міліцію

Працівники УМВС запевняють, одна із проблем дитячої кримінальності – замовчування батьків та освітян про перші сигнали злодіянь дитини. Про це сьогодні говорили на прес-конференції УМВС у Полтавській області.

– Якщо батьки звернулись в міліцію по допомогу, то це не означає, що їхніх дітей, які десь оступились, братимуть на облік. Лише тих ставлять на облік, які системно вчиняють правопорушення та злочини. Велика проблема від замовчування, коли мовчать про протиправну поведінку дитини, – розповів Юрій Сулаєв, речник обласної міліції. – Безкарність та відсутність належної профілактичної роботи на цьому етапі, коли дитину ще можна врятувати, призводить до того, що, врешті решт, вона стає потенційним злочинцем. Якщо мати прийде до представника кримінальної міліції у справах дітей з цією проблемою, анонімність та конфіденційність їй гарантується. Дитину на облік ніхто ставити не буде, з нею просто проведуть необхідну роботу психологи та працівники цього підрозділу. Буває так, що дитина веде себе вдома слухняно, а в школі може дозволити собі забрати чийсь мобільний чи одяг. Та педколектив, найчастіше, знаючи, хто це зробив, максимум повідомить батькам. Правоохоронців не інформують, бо бояться що їх будуть сварити в управління освіти. У результаті той учень піде згодом красти в іншому класі й так далі. Тож потрібно змінити підхід до цього явища – не карати людей, а дякувати за вчасне реагування і порятунок людської долі.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter