Миргородці пікетували обласну міліцію (фото)

Скандали
Андрій Іванов28 серпня 2015 о 12:162503 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Миргородці пікетували обласну міліцію (фото)
15 жителів Миргорода вимагають від обласної міліції розслідування двох резонансних справ.

Миргородці пікетували обласну міліцію15 жителів Миргорода вимагають від обласної міліції розслідування по двом резонансним справам.

Близько 15 активістів з Миргорода сьогодні, 28 серпня, пікетували управління Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області. Їх основні вимоги до правоохоронців – провести ретельне розслідування двох резонансних справ.

Розібратися з виконавцями та замовниками вбивства активіста

– 16 березня 2014 року у Миргороді смертельно поранили громадського діяча з майдану, колишнього міського голову Василя Третецького, – говорить Євген Перепелиця, виконавчий директор Миргородської міськрайонної організації «Турбота». – До цього часу ми не володіємо інформацією стосовно будь-яких слідчих дій. Чи визначені вбивці та замовники тощо. Тому ми вимагаємо знайти винних осіб притягнути їх до відповідальності.

Василь Третецький був у команді теперішнього Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. І тому для головного міліціонера країни розслідування даної справи має бути викликом честі, вважає Микола Дем’яненко, голова Миргородського осередку політичної партії «За Україну».

Розібратися з мером Миргорода

Друга із вимог активістів – розслідувати можливе зловживання службовим становищем та службової недбалості Сергієм Соломахою, міським головою Миргорода. Наприкінці 2014 року пан Соломаха підписав договір на розвиток інфраструктури, а саме будівництво торговельного центру. Активісти вважають, що згідно з законом до введення будівлі в експлуатацію кошти на розвиток, а саме один мільйон 700 тисяч гривень, мали б бути перераховані до місцевого бюджету. До цього часу кошти не перерахували.

Миргородці пікетували обласну міліціюЄвген Перепелиця, виконавчий директор Миргородської міськрайонної організації «Турбота»

– Ми ініціювали кримінальне провадження у даній справі, – розповів Євген Перепелиця. – Ця справа перейшла до УМВС України в Полтавській області, і до цього часу жодних дій по відношенню до підозрюваної особи не було. Якщо буде доведена провина, Соломаху мають відсторонити від займаної посади та вчинити по відношенню до нього інші дії, передбачені законодавством.

Що заважає розібратися

До пікетувальників вийшов Руслан Бірюков, заступник начальника управління МВС України в області. Він доповів, що перша справа знаходиться на контролі міністерства. Зараз проводять усі необхідні експертизи та відпрацьовують різні версії.

Миргородці пікетували обласну міліціюРуслан Бірюков, заступник начальника управління МВС України в області.

– Найближчим часом буде чітка інформація по виконавцям, – повідомив Бірюков. – Пошуковці провели певну роботу. Ми далі йдемо по цьому питанню, опитали багатьох свідків. Нам все одно, хто буде замовником, для нас це принципова справа – ми доведемо її до кінця.

Що ж до справи міського голови Миргорода, Бірюков доповів, що справа була розкрита. Матеріали забрали до прокуратури, воно лежало там, а потім повернулося.

– Тобто відбулися якісь незрозумілі для мене речі, – сказав Руслан Бірюков. – Я за те, щоб цю справу розслідувало слідче управління області, адже вона резонансна. Можливо, там є ще якісь дії незаконні, все потрібно ретельно вивчити проаналізувати. Ми винесемо клопотання прокурору області, щоб цю праву розслідували в слідчому управлінні.

Наприкінці активісти спілкувалися з Русланом Бірюковим в його кабінеті, щодо розслідування цих справ.

Читайте також: Біля Полтавської міськради мітингували жителі Макухівки

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter