Переполох у Зінькові: місцеві твердять, що біженці вивішували прапор Росії

Скандали
Юлія Обелець14 липня 2014 о 10:314121 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Переполох у Зінькові: місцеві твердять, що біженці вивішували прапор Росії
Жителі Зінькова повідомили в райдержадміністрацію, що бачили як переселенці зі Сходу вивісили в гуртожитку, де їм дали прихисток, прапор сусідньої країни. Місцева влада разом з міліцією провела перевірку.

Переполох у Зінькові: місцеві твердять, що біженці вивішували прапор Росії

Інцидент стався нещодавно в Зінькові, що на Полтавщині. Про сепаратиські дії біженців зі Сходу країни, яких поселили в цьому місті, анонімно повідомили і в «Коло». Проте в міліції твердять – чутки були, та не підтвердились.

– Дійсно днями така інформація надходила від місцевих жителів, – прокоментувала Алла Квіта, представниця Відділу зв’язків з громадськістю УМВС у Полтавській області. – Мовляв, група переселенців, яких поселили в гуртожитку та при церкві, ходить містом і підбурює населення. А також вивісили прапор сусідньої країни. Наступного дня правоохоронці провели спеціальну перевірку – факт не підтвердився. Переселенці поводять себе спокійно. Громадській порядок не порушують.

Те ж саме твердять і в Зіньківський РДА

– До нас прибуло близько 70 біженців. В основному зі Слов’янська, багато з Луганська. Про ситуацію з прапором Росії, який вони нібито вивісили, нам повідомили по телефону анонімно. Мало того, не назвали навіть точної адреси, де це сталось, – говорить Віталій Панченко, перший заступник голови Зінківської РДА. – Ми відразу повідомили про факт в міліцію та міськраду. Виїздила перевірка, проте досі інформація не підтвердилась. Не знайшлось того, хто бачив, такий прапор. Питання під контролем, ми й надалі ведемо перевірку, збираємо наради. Сьогодні маю особисто зустрітись з місцевими жителями, які нібито таки ж бачили прапор сусідньої країни над гуртожитком.

Віталій Панченко пообіцяв повідомити редакцію «Коло» про результат зустрічі. А журналісти, в свою чергу, – читачів видання.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter