У Полтавському музеї прокоментували скандал щодо картин, які хоче забрати німецький принц (відео)

Скандали
Надія Труш8 червня 2015 о 13:421524 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтавському музеї прокоментували скандал щодо картин, які хоче забрати німецький принц (відео)
Полтавський художній музей не збирається просто так віддавати картини, які належать родині німецького принца Едуарда фон Анхальт-Дессау

Полтавський музейНа цій картині зображений один із пращурів принца Анхальтського. скріншот із відео "Лтави"

Нагадаємо, нещодавно почав тліти міжнародний скандал: німецький принц збирається вимагати повернути свої сімейні реліквії назад. Шість картин, які належать його родині, виявлені у колекції Полтавського художнього музею. Усі ці картини колись належали до експозиції замку Дессау.

Днями Ольга Курчакова, директор Художнього музею, зібрала журналістів, розповіла про ситуацію.

– Картина потрапила до Полтави з Москви з так званого «обмінного фонду», вона є лише копією, що вказано у відповідних документах. Тому висунуті претензії взагалі не зрозумілі, – наголосила Ольга Курчакова.

Директор музею апелює тим, що жодних офіційних звернень щодо картин не отримували.

Представники музею наголошують, що якщо і буде експертиза полотна, то тільки незалежна. І навіть у випадку можливого обміну сподіваються на повернення картин, вивезених під час окупації.

Детальніше – дивіться у відео колег Полтавської ОДТРК Лтава

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter