Скандал навколо батальйону «Полтава»: в міліції заперечили обвинувачення громадськості

Скандали
Юлія Обелець29 липня 2014 о 15:4456392 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Скандал навколо батальйону «Полтава»: в міліції заперечили обвинувачення громадськості
В УМВС твердять, що інформація, пред’явлена громадськими активістами Полтави і використана російськими ЗМІ щодо батальйону «Полтава», – неправдива.

Скандал навколо батальйону «Полтави»: в міліції заперечили обвинувачення громадськостіАнтон Фалтинський,член комісії з питань забезпечення законності і правопорядку громадської ради при Полтавській облраді, та представники батальйону "Полтава"

Сьогодні, 29 липня, керівництво обласної міліції зібрало журналістів, представників самого підрозділу та громадськість, яка підняла питання «неповноцінного укомплектування батальйону «Полтава» та непрофесійності їхнього командира".

Про це активісти, які неодноразово їздили відвозити допомогу бійцям на Схід, публічно заявили 28 липня. Мова також йшла про лист, в якому 40 бійців батальйону поставили підпис, як підтвердження таким фактам.

У міліції ж запевняють, інформація, викладена у листі не відповідає дійсності. А більшість силовиків, які поставили підпис, навіть не читали його змісту. Підтвердив останні слова і один із 40 вояків, який теж підписувався.

На всі інші проблемні питання, які продовжували озвучувати активісти (про якість, зношеність укомплектування, підготовку вояків..) відповіли:

– Серед фахівців, які готували наші підрозділи, є людина, яка навчала всіх генералів, що нині керують у МВС. З точки зору професійної підготовки, я запевняю, наші бійці пройшли навчання від і до. І продовжують удосконалювати свою майстерність, – зауважив Леонід Бобрицький, заступник начальника УМВС України в Полтавській області. – Щодо укомплектованості, то ще раз наголошую, кожен боєць забезпечений всім необхідним.

Як доказ Леонід Бобрицький демонструє пластину з бронежилету, якими спорядженні вояки батальйону «Полтава». Говорить спеціально взяв його на брифінг, щоб показати його якість. Мовляв стріляв у нього снайпер з відстані 15 метрів.

Скандал навколо батальйону «Полтави»: в міліції заперечили обвинувачення громадськості

– Щодо терміну придатності , то на сьогодні вся зброя не прострочена, – продовжив заступник. – А те, що ми отримали автомати Калашникова другої половини 1980-х роках – це також доволі нова зброя.

Окрім того, правоохоронці зазначили, що не вся інформація про укомплектованість вояків може бути оприлюдненою. Адже її можуть використати диверсанти.

Як ще один доказ тому, що представники батальйону «Полтава» відправились укомплектовані – продемонстрували відеоролик з їх проводів у зону АТО.

Але при цьому зауважили, що бійців ще додатково доукомплектовують на складі АТО. А що не передбачено відповідними нормами МВС та Кабміну, то докуповують небайдужі жителі, в основному підприємці.

Один з головних меценатів Євгеній Мартиненко озвучив цифри, які він та інші підприємці Полтави виділили на допомогу міліцейським підрозділам. Перелічили близько 15 благодійників, звучали суми від 2 до 50 тисяч гривень.

Скандал навколо батальйону «Полтави»: в міліції заперечили обвинувачення громадськостіЄвгеній Мартиненко

Почувши, як допомагають батальйону «Полтава», дехто з громадських активістів звернувся до мецената з проханням не забувати і про інших бійців-земляків, мовляв війна ж одна на всіх.

Також дали слово і командиру підрозділу, щодо некомпетентності якого також звучало в пред’явленнях активістів. Він особисто відповів на всі питання громадськості. Зокрема розповів, що має дві вищі освіти – вчителя та психолога. Служив прикордонником. За всі роки служби не отримував жодної догани.

Скандал навколо батальйону «Полтави»: в міліції заперечили обвинувачення громадськості

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter