Можливі зміни в лавах Лубенської міської ради

Скандали
Аліна Літвінова21 березня 2014 о 07:002508 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Можливі зміни в лавах Лубенської міської ради
В Лубнах місцева громадсько-політична організація «Народна громада» примусила написати заяви про звільнення колишніх членів Партії регіонів.

З такою вимогою "Народна громада" звернулася до секретаря міськради Івана Карпця, першого заступника мера Юрія Пализу і заступника мера Віктора Медвєдєва. Мера міста Олександра Грицаєнка місцеві активісти хотіли і в подальшому бачити в кріслі, адже він всього декілька місяців був членом провладної партії, а на виборах 2010 року в Лубнах набрав більше 13 тисяч голосів – велика перевага над іншими претендентами.

Вищезгадані політичні питання були розглянуті на позачерговій сесії Лубенської міської ради, бо незадовго до сесійного зібрання двоє посадовців відкликали заяви, мотивуючи це тим, що написані вони були під тиском.

Можливі зміни в лавах Лубенської міської радиПозачергова сесія Лубенської міської ради. Фото Юрія Климченка

На сесію міської ради з’явилися 37 депутатів з 40. В ході проведення передсесійної депутатської колегії було зняте питання щодо складання повноважень міського голови та затверджено новий порядок денний, який передбачав розгляд рішень про доцільність перебування на посаді першого заступника міського голови Юрія Палиги, заступника міського голови Віктора Медвєдєва та секретаря міської ради Івана Карпця.

Однак, на початку засідання мер міста Олександр Грицаєнко, який головував на сесії, повідомив про те, що перший заступник міського голови Юрій Палига підтвердив свою заяву про звільнення і, відповідно до розпорядження міського голови, буде звільнений наприкінці цього місяця. Доцільність перебування на посадах двох інших посадовців належало визначити депутатам міської ради.

Шляхом таємного голосування вони більшістю голосів (23) висловили довіру Віктору Медвєдєву, що означало продовження його повноважень на посаді заступника міського голови.

Можливі зміни в лавах Лубенської міської радиПідрахунок голосів. Фото Юрія Климченка

Аналогічне голосування відбулося і щодо секретаря міської ради. Щоправда, рішення про довіру Івану Карпцю не набрало необхідної кількості голосів (не вистачило одного).

У зв’язку з цим міським головою було внесено подання про відкликання цього посадовця з посади секретаря міської ради. Однак, таке рішення не знайшло підтримки у 27 депутатів, які проголосували щоб Іван Карпець залишився працювати на посаді.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter