Дівчина із Глобиного стала чемпіонкою Європи

Спорт
Надія Труш1 серпня 2016 о 17:203410 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Дівчина із Глобиного стала чемпіонкою Європи
Аліна Акобія, вихованка Глобинської районної комплексної ДЮСШ, стала чемпіонкою Європи з вільної боротьби.

У вільній боротьбі вона гучно про себе заявила ще минулого року ставши бронзовою призеркою чемпіонату Європи, йдеться на сайті Глобинської міськради.

Дівчина із Глобиного стала чемпіонкою ЄвропиДівчина із Глобиного стала чемпіонкою Європи. Фото globyne-rada.gov.ua

Зараз Аліна – вихованка Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Броварське вище училище фізичної культури». Цього року спортсменка брала участь в складі спортивної команди борців України в чемпіонаті Європи серед кадетів, що проходив в шведській столиці Стокгольмі з 19 по 25 липня 2016 року.

Юні спортсмени віком від 16 до 17 років в світовій кваліфікації носять назву кадетів, 18-20 років – юніори, 20-22 роки – молодь, а вже старше 22 років – дорослі спортсмени.

Саме в першій серйозній віковій групі – кадетів – Аліні довелося відстоювати честь України на цьому престижному міжнародному змаганні. В даний час спортсменка тренується під керівництвом заслуженого тренера України, вчителя спорту з відділення вільної боротьби Олександра Кутакова.

Шлях до підкорення найвищої вершини був нелегким. Адже у ваговій категорії до 56 кілограм, в якій перебувала колишня вихованка Глобинської РК ДЮСШ, було 26 претендентів із різних країн світу.

– Спочатку дуже хвилювалася і переживала за свій виступ, але вже після перемоги в 1/8 фіналі з’явилася впевненість. Дуже сподобалася атмосфера, що панувала на цьому чемпіонаті, ті зусилля і те відношення до спортсменів, учасників змагань, яке було зі сторони країни організатора змагань. На цьому чемпіонаті познайомилась та подружилась зі своїми ровесницями-спортсменками із Білорусії та Польщі. Вже навіть після перемоги у фіналі не відразу змогла зрозуміти і усвідомити того, що сталося. Адже, нагородження відбувалося через 10 хвилин після закінчення фінальної зустрічі. А вже потім прийшла радість перемоги та задоволення від свого виступу на цьому чемпіонаті, – розповіла Аліна.

Щоб стати чемпіонкою Європи, Аліна провела чотири зустрічі, де здобула більш ніж впевнені перемоги над своїми суперницями. Спочатку перемогла Джейлу Нагідзе із Азербайджану (8:1), потім в ¼ фіналі розібралася з львів’янкою Оксаною Чудик (4:0). У півфіналі була зустріч з білоруською спортсменкою Іриною Журавльовою, з якою теж впевнено «розібралася» Аліна – 8:1.

У фіналі була запекла сутичка з угорською борчинею Анною Зсел. За загального рахунку 4:2 на користь українки, Аліна зуміла майстерно покласти на туше (обидві лопатки) угорську спортсменку та здобути перше європейське золото в своїй спортивній кар’єрі. До речі, саме Акобія, єдина з усієї української збірної, святкувала перемогу та здобула золоту медаль.

Восени дівчина братиме участь у чемпіонаті світу, який відбудеться в столиці Грузії – Тбілісі.

До теми: «Ворскла» програла «Олександрії»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter