Полтавця Богодайка привітали зі званням кращого паралімпійця світу грошовою винагородою

Спорт
Юлія Обелець16 вересня 2014 о 14:131470 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавця Богодайка  привітали зі званням кращого паралімпійця світу грошовою винагородою
Плавцю Євгену Богодайку, якого визнали кращим паралімпійцем світу, вручили 8 тисяч 300 гривень.

Полтавця Євгена Богодайка привітали зі званням кращого паралімпійця світу грошовою винагородоюЄвген Богодайко. Фото надані Управлінням інформації Полтавської ОДА

Сьогодні,16 вересня, голова Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук привітав вихованця дитячої обласної реабілтаційно-спортивної школи інвалідів Євгена Богодайка із визнанням його Міжнародним Паралімпійським комітетом кращим паралімпійцем світу серпня 2014 року, – повідомили в Управлінні інформації.

Євгену Богодайку вручили сертифікат на отримання грошової винагороди в розмірі 8 тисяч 300 гривень. А тренеру Євгена, що підготував його до численних перемог на міжнародних змаганнях, – Іллі Калайді – торт та квіти.Полтавця Євгена Богодайка привітали зі званням кращого паралімпійця світу грошовою винагородою

Цьогоріч кожну завойовану нагороду посвятив бійцям, що перебувають у зоні АТО, говорить Євген.

– Кожна перемога приносить двоякі враження. Хочеться і плакати, і сміятися водночас. Але так приємно, коли лунає Державний Гімн та майорить синьо-жовтий Прапор. Хочеться, щоб про Україну знали усі! – додав спортсмен.

Премія, яку голова ОДА вручив спортсмену, виділена з обласного бюджету і передбачена для переможців міжнародних змагань. Віктор Бугайчук зауважив, що Полтавська облдержадміністрація буде постійно підтримувати розвиток спорту та тих людей, які ним займаються.

Довідка: Полтавець Євген Богодайко минулого місяця на чемпіонаті Європи з плавання, що проходив у Ейндховені (Голландія), завоював 9 медалей (сім золотих і дві срібні). За підсумками серпня місяця його визнано кращим серед спортсменів-паралімпійців усього світу. Таких успіхів Євгенію вдалося досягти, дякуючи власним зусиллям та роботі тренерського складу. Плаванням юнак займається з 10 років, тренується по 10 разів на тиждень.

На чемпіонаті Європи з плавання серед паралімпійців збірна України з Євгеном у складі стала першою в командному заліку, обігнавши за кількістю нагород збірну Росії.

До слова, днями у Полтаві спортсменам вручили премії, одному – квартиру

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter