У Горішніх Плавнях відбулися змагання з аристократичного виду спорту

Спорт
Надія Труш29 серпня 2016 о 16:01952 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Горішніх Плавнях відбулися змагання з аристократичного виду спорту
У Горішніх Плавнях відбулися перегони з вітрильного спорту за Кубок України Асоціації класу «Фінн».

У Горішніх Плавнях відбулися змагання з аристократичного виду спортуУ Горішніх Плавнях відбулися змагання з аристократичного виду спорту. Фото komsomolsk-rada.gov.ua

Днями у міському яхт-клубі відкрили перегони з вітрильного спорту за Кубок України Асоціації класу «Фінн». Про це йдеться на офіційному сайті Горішніх Плавнів.

У місті всеукраїнський чемпіонат з вітрильного спорту провели вперше. У ньому взяли участь 14 спортсменів з різних міст України: Одеси, Харкова, Києва, Дніпропетровська, Вижгорода, Горішніх Плавнів. Змагання тривали три дні.

На заході були присутні директор ДЮСШ № 3 Анатолій Шафоростов, заступник директора ДЮСШ № 3 Людмила Омельянець, тренер вітрильного спорту ДЮСШ № 3 Віталій Васильєв, головний суддя змагань – суддя І категорії Андрій Голотов.

Секретар Горішньоплавнівської міської ради Сергій Дорота від імені депутатів міськради привітав учасників з початком перегонів, побажав їм успіхів, легкої води та попутного вітру. У ході урочистої церемонії відкриття змагань право підняти прапор надали бронзовому призеру чемпіонату світу, шестикратному чемпіону України в класі «Фінн», майстру спорту міжнародного класу Андрію Гусенку.

Тренер вітрильного спорту ДЮСШ № 3 Віталій Васильєв зазначив, що у Горішніх Плавнях активно розвивається вітрильний спорт. Зокрема, житель міста Ярослав Кучеров увійшов до збірної України. Участь у цих змаганнях візьмуть 2 спортсмени з Горішніх Плавнів – брати Марцінковські. Васильєв відзначив, що вітрильний спорт входить в число аристократичних видів спорту.

– Це не тільки красивий, видовищний, але й дорогий та стратегічно складний вид спорту, що вимагає серйозної фізичної підготовки, витривалості, мужності, прагнення до перемоги, – сказав він.

До теми: 13 полтавців поїхали на Паралімпійські ігри в Ріо

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter