Вихідними Полтава була центром мотоспорту України

Спорт
Андрій Іванов17 травня 2016 о 13:091553 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вихідними Полтава була центром мотоспорту України
Більше 50 байкерів змагалися в обласному центрі

Вихідними Полтава була центром мотоспорту УкраїниФото - motosport.ua

14-15 травня на Полтавському картодромі «Лтава» проводились змагання з шосейно-кільцевих перегонів на мотоциклах.

Перший етап Чемпіонату України з шосейно-кільцевих мотоциклетних перегонів та перший етап Чемпіонату України з супермото. У змаганнях брали участь гонщики з Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя, Донецька, Дніпропетровська та Львова. Загалом більше 50 учасників. Спортсменів розподілили на шість різних класів в залежності від характеристик байку та підготовки пілота. Змагалися і чоловіки і жінки.

У перший день змагань були складні погодні умови – сильній дощ. Через це спортсменам було важко долати трасу. Лише на другий день опади зупинилися і умови для пілотів покращилися, повідомляє офіційний сайт Федерації мотоспорт України.

У результаті першого етапу Чемпіонату України з шосейно-кільцевих мотоциклетних перегонів за результатами індивідуальних досягнень гонщиків у різних класів перемогла команда AWT RT, другі - SP-Moto RT, на третьому місті – М 29 (усі команди представляють Київ).

В супермото у своїх класах переможцями стали: Ілля Михальчик, Владислав Поляков, Василь Шелудченко.

Довідка «Кола»:

Шосейно-кільцеві мотоциклетні перегони — вид змагань з мотоциклетного спорту, гонки на мотоциклах по спеціально підготовленій трасі з шосейним покриттям.

Супермото (англ. Supermoto) один з наймолодших видів мотоспорту, що з'явився в Європі в 1985 році. Спочатку так називався спеціальний тип мотоциклів для гонок на невеликих кільцевих трасах, зараз позначає також змагання на таких мотоциклах. Траса для гонок супермото має як засфальтірованние ділянки, подібно трасах для шосейно-кільцевих гонок, так і ділянки з ґрунтовим покриттям подібно трасах для мотокросу. Мотоцикли для супермото створюються на базі мотокроссовой мотоциклів, але з дорожніми покришками. Однак останнім часом намітилася тенденція робити мотоцикли супермото також і на базі потужних супербайків.

Читайте також: У матчі ветеранів перемогла «Ворскла»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter