30 речей, які потрібно припинити робити з собою

Теми
Надія Труш24 квітня 2014 о 07:153026 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 30 речей, які потрібно припинити робити з собою
Потрібно припинити робити те, що може вас зупинити.

Публікуємо поради з сайту samorozvytok.info. Можливо, саме ці поради підштовхнуть вас почати нове життя і позбутися зайвого: емоцій, думок, вчинків.

30 речей, які потрібно припинити робити з собоюфото з сайту readnewsbest.if.ua

1. Припиніть проводити час не з тими людьми.

Життя занадто коротке, щоб проводити його з людьми, що "вичавлюють з вас всі соки". Якщо хтось хоче, щоб ви були присутні в його житті, він подбає про ваш комфорт. Вам не доведеться боротися за місце поруч з ним. Ніколи не чіпляйтеся за тих , хто постійно нівелює вашу цінність. І пам'ятайте, що справжні друзі - це не ті, хто підтримує вас, коли ви і так на коні, а ті, хто залишається поруч, коли справи ваші погані.

2. Припиніть тікати від своїх проблем

Зустрічайте їх відкрито. Це не буде легко. У світі немає істоти, здатної ідеально тримати удар. Від нас не вимагається моментально вирішити всі проблеми. Ми просто інакше влаштовані. Норма для нас - засмучуватися, відчувати біль, сумувати, спотикатися і падати. У цьому і є сенс життя - стикатися з проблемами, вчитися, адаптуватися і зрештою вирішувати їх. Саме це і робить нас людьми.

3. Припиніть брехати самим собі

Ви можете робити це з ким завгодно, але тільки не з собою. Наше життя може покращитися лише тоді, коли ми дозволяємо собі ризикувати, і перший, найлегший ризик для нас – це бути чесними із самими собою.

4. Припиніть відсувати свої потреби на задній план

Найстрашніше втратити себе, вкладаючи занадто багато в любов до когось іншого і забуваючи про власну значимість. Якщо існує відповідний момент, щоб почути себе і зробити те, що для вас дійсно важливо, то цей момент настав.

5. Не намагайтеся бути кимось іншим

Одна з найскладніших завдань у житті - це бути самим собою у світі, який намагається зробити вас схожим на всіх інших. Хтось завжди буде гарнішим, хтось завжди буде розумнішим, а хтось завжди буде молодшим, але вони ніколи не будуть вами. Не намагайтеся змінити себе на радість людям. Будьте собою, і ті, хто вам дійсно потрібен, полюблять вас таким, який ви є.

6. Припиніть триматися за минуле

Ви не зможете почати новий розділ свого життя, поки будете перечитувати попередній.

7. Припиніть боятися помилок

Робити щось і помилятися - як мінімум у десять разів ефективніше, ніж нічого не робити. Кожен успіх несе сліди минулих невдач, і кожна невдача веде до успіху. Зрештою ви набагато більше будете шкодувати про те, чого ви не зробили, а не про те, що зробили.

8. Припиніть лаяти себе за минулі помилки

Ми можемо любити не ту людину і оплакувати свої помилки, але навіть якщо все йде не так, одне можна сказати точно: помилки допомагають нам знаходити правильних людей і правильні речі. Ми всі помиляємося, боремося і навіть оплакуємо помилки минулого. Але ви - не ваші помилки, ви не ваша боротьба, ви - тут і зараз - маєте можливість вибудувати свій день і своє майбутнє. Що б не сталося у житті, це готуєдо ще одного кроку в майбутнє.

9. Припиніть намагатися купити щастя

Багато чого з того, що ми хочемо, коштує дорого. Але правда полягає в тому, що речі, які дійсно роблять нас щасливими - любов, сміх і робота над своїми почуттями - абсолютно безкоштовні.

10. Припиніть шукати когось, щоб стати щасливим

Якщо ви незадоволені собою, своєю особистістю, то і довгострокові відносини з кимось не зроблять вас щасливішими. Потрібно створити стабільність у своєму житті, перш ніж ділитися нею з кимось ще.

11. Припиніть байдикувати

Не роздумуйте занадто довго, інакше ви створите проблеми навіть там, де їх не було. Оцінюйте ситуацію - і робіть рішучі дії. Ви не зможете змінити те, чому відмовляєтеся чинити опір. Будь який прогрес пов'язаний з ризиком. І тут важлива черговість. Ви не зможете читати, не вивчивши грамоту.

12. Припиніть думати, що ви не готові

Ніхто і ніколи не відчуває себе готовим до чого б то не було на 100 %. Більшість серйозних можливостей змушують нас вийти за межі нашої зони комфорту, а значить, ми дійсно будемо відчувати незручності.

13. Припиніть втягуватися у відносини з неправильних причин

Відносини потрібно будувати з розумом. Краще бути одному, ніж у поганій компанії. Не потрібно поспішати з вибором. Якщо щось має статися, воно станеться - в потрібний час, з потрібною людиною, і на найкращих підставах. Поринайте в любов , коли ви будете готові, а не тоді , коли відчуєте себе самотнім.

14. Припиніть відмовлятися від нових відносин тільки тому, що старі не склалися

У всіх, кого б ви не зустріли, є свої цілі. Хтось перевірятиме вас, хтось - використовувати, а деякі будуть вчити вас. Але найважливіше, що деякі з них виявлять в вас найкраще.

15. Припиніть конкурувати з усіма

Не переживайте, що інші в чомусь успішніші за вас. Сконцентруйтеся на досягненні власних щоденних рекордів. Прагніть до успіху в боротьбі між вами і самим собою.

16. Припиніть заздрити

Заздрість – це мистецтво підрахунку чужих благ замість своїх власних. Запитайте себе: «Що є у мене з того, що кожен хоче?»

17. Припиніть скаржитися і жаліти себе

Життя кидає гральні кістки для того, щоб перемістити вас в якомусь важливому напрямку. Ви можете не бачити чи не розуміти всього, що відбувається, і це може бути болісним. Але озирніться на ті погані розклади, що випадали вам в минулому. Побачите, що найчастіше вони приводили вас до успіху, важливого людини, стану душі чи ситуації. Посміхніться. Нехай всі знають, що сьогодні ви набагато сильніші, ніж були вчора.

18. Припиніть ятрити образи

Не проживайте життя з ненавистю в серці. У кінцевому підсумку ви нашкодите собі більше, ніж людям, яких ненавидите. Прощення не означає «мене влаштовує все, що зі мною зробили». Воно говорить : «Не дозволю тому, що зі мною зробили, зруйнувати моє щастя назавжди». Прощення – це пропозиція відпустити, знайти спокій і звільнити себе. І пам'ятайте, що прощати треба не лише інших людей, а й самих себе. Якщо це необхідно, вибачте себе і рухайтеся далі, щоб спробувати наступного разу впоратися краще.

19. Припиніть дозволяти іншим зводити вас до їхнього рівня

Не треба зменшувати планку, щоб відповідати тим, хто відмовляється її підвищувати.

20. Припиніть витрачати час на пояснення

Ваші друзі їх не потребують, а вороги не повірять вам в будь-якому випадку . Просто робіть так, як дійсно вважаєте правильним.

21. Припиніть бігати по колу

Час зробити глибокий вдих приходить саме тоді, коли у вас немає на це часу. Поки продовжуєте робити те, що робите, будете отримувати те, що отримуєте. Іноді потрібно дистанціюватися, щоб побачити все в правдивому світлі.

22. Припиніть нехтувати дрібницями

Насолоджуйтесь дрібницями, оскільки в один прекрасний день ви можете озирнутися назад і виявити, що це були великі речі. Краща частина вашого життя складається з незначних безіменних моментів, витрачених на те, щоб подарувати усмішку людині, яка для вас дійсно важлива.

23. Припиніть спроби зробити все ідеально

Реальний світ винагороджує не перфекціоністів, а тих, хто прагне до досягнення своєї мети.

24. Припиніть йти по шляху найменшого опору

Життя не таке проста, особливо якщо ви плануєте досягти чогось вартого. Не обирайте легкий шлях. Зробіть що-небудь екстраординарне.

25. Припиніть робити вигляд, що все гаразд, якщо це не так

Нічого страшного, якщо ви розслабитеся на деякий час. Ви не повинні завжди бути сильним, і немає необхідності постійно доводити, що все йде добре. Не потрібно переживати через те, що подумають інші - поплачте, якщо це вам потрібно: сльози цілющі. Чим раніше це зробите, тим швидше зможете посміхатися.

26. Припиніть звинувачувати інших у своїх проблемах

Досягнення вашої мрії безпосередньо залежить від того, наскільки ви берете відповідальність за своє життя. Коли звинувачуєте інших у тому, що з вами відбувається, ви відмовляєтеся від відповідальності і даєте іншим владу над цією стороною вашого життя.

27. Припиніть намагатися бути всім для всіх

Це неможливо, ви просто "спалите" себе. Але якщо ви подаруєте радість одній людині, це може змінити світ. Можливо, не весь світ, але її світ - точно. Тому сфокусуйтеся.

28. Припиніть занадто багато турбуватися

Занепокоєння не врятує від завтрашніх труднощів,лише позбавить від сьогоднішньої радості. Один зі способів перевірити, чи варто щось вашого обдумувування - це поставити собі питання: «Чи буде це важливим через рік? Три роки ? П'ять років?» Якщо ні, то не варто й турбуватися.

29. Припиніть фокусуватися на речах, яких ви не бажаєте

Зосередьтеся на тому, чого дійсно хочете. Позитивне мислення - один з ключових моментів кожного великого успіху. Якщо щоранку прокидаєтеся з думкою, що у вашому житті сьогодні відбудеться щось прекрасне, рано чи пізно помітите, що були праві.

30. Припиніть бути невдячним

Незалежно від того, наскільки гарні чи погані ваші справи, прокидаючись, кожен день дякуйте за своє життя. Хтось десь зараз відчайдушно бореться за своє. Замість думок про свої поневіряння спробуйте думати про те, що у вас є і чого інші позбулися.

А від себе ми додамо: Ви – жінка, а це значить, що ви – найкраща!

Пишіть: nadia.enigma@mail.ru

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter