Доглядаємо за ногами правильно

Теми
Надія Труш30 серпня 2014 о 16:261798 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Доглядаємо за ногами правильно
Багато хто думає, що ноги можуть стати гарними тільки після дорогих салонних процедур.

Доглядаємо за ногами правильнофото з сайту ladybee.ru

Але насправді зробити п'ятки м'якими можна в домашніх умовах, якщо кожен день приділяти їм кілька хвилин.

Кожна жінка хоче, щоб її п'ятки і стопи ніг були м'якими і рожевими. Усього цього можна домогтися, якщо знати прості правила догляду за шкірою ніг.

Існує кілька етапів догляду за ступнями ніг в домашніх умовах.

1. Перший етап полягає у прийнятті ванночок для ніг, які можуть бути пом'якшуючими, лікувальними, контрастними, поживними, розслабляючими і тонізуючими. Тепла ванна розм'якшити огрубілу шкіру і дасть можливість ногам розслабитися. Потрібно наповнити тазик теплою водою (36-38 градусів) і додати трохи рідкого мила, 2 столових ложки морської солі, столову ложку питної соди. У такій ванні необхідно потримати ніжки протягом 15 хвилин. За бажанням можна додати протерте на тертці дитяче мило або ефірні масла (наприклад, м'яту, лимон, чайне дерево). Якщо ви хочете очистити шкіру, то в тазик з водою можна додати соду і мильну стружку. Для підвищення тонусу візьміть морську сіль, після чого обполосніть ноги холодною водою, розведеною з чайною ложечкою борної кислоти. В якості зміцнювальної ванночки використовують 2 столових ложки хвої, ромашки і льону. Суть контрастною ванночки полягає у чергуванні гарячої та холодної води, при цьому потрібно закінчувати прохолодною водичкою.

2. Другий етап включає в себе процедуру відлущування і пілінгу стоп, його слід робити після розпарювання ніг. Для виконання цієї процедури потрібно мати пемзу, щіточки для педикюру, пилочку і скраб. В якості скрабу можна використовувати кавову гущу, змішану з оливковою олією, чи скраб для ніг або тіла. За допомогою натуральної дрібнозернистої пемзи або керамічної лопатки видаліть загрубілі ділянки шкіри. Наприкінці змийте стопи теплою водою, гарненько їх витріть і нанесіть живильний крем. Виконуючи ці процедури потрібно бути вкрай обережною, щоб не завдати шкоди шкірі стоп. Якщо є мозолі і натоптиші, не потрібно їх видаляти самостійно, це дуже небезпечно. Їх видалення краще довірити кваліфікованому спеціалісту.

3. На третьому етапі роблять масаж стоп, після чого в шкіру втирається крем або спеціальне масло, можна використовувати теплу оливкову олію. Завдяки масажу поліпшується кровообіг, знімається втома, нормализируются різні процеси, що відбуваються у внутрішніх органах, а шкіра на ногах стає пружною і гладенькою. До того ж, масажні рухи тонізують і активізують життєву енергію, а також дозволяють розслабитися. Масаж з використанням скрабів допомагає видалити ороговілі частинки шкіри, наситити шкіру корисними речовинами. При цьому стопи і ступні починають "дихати".

4. Фінішним етапом є догляд за нігтями на ногах, тобто педикюр в домашніх умовах. Нігті на ногах слід обрізати, щоб вони не вросли в шкіру. Після цього за допомогою пилочки потрібно трохи скруглить кінці нігтя. Добре покрити нігті живильним або зміцнюючим засобом, після чого можна наносити лак.

За матеріалами stopbolezni.net

Також читайте

Доглядаємо за руками влітку правильно

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter